• Головна
  • Обіцяли перевозити чоловіків через кордон і висаджували "клієнтів" посеред дороги: на Харківщині затримали ОЗГ, - ВІДЕО
Відеосюжет
12:44, 5 квітня 2023 р.

Обіцяли перевозити чоловіків через кордон і висаджували "клієнтів" посеред дороги: на Харківщині затримали ОЗГ, - ВІДЕО

Відеосюжет

У Харківській області правоохоронці викрили групу шахраїв, які обіцяли перевезення чоловіків призовного віку через кордон.

19-річний організатор злочинної схеми з перевезення чоловіків через кордон створив кол-центр, до роботи в якому залучив своїх однолітків, неповнолітню дівчину та 54-річну жінку. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції у Харківській області.

Учасники ОЗГ здійснювали розсилку реклами в соціальних мережах та в групах месенджерів щодо послуг з виготовлення документів для виїзду та перевезення через державний кордон України чоловіків призовного віку. Відповідали на телефонні дзвінки в месенджері Телеграм, консультували людей щодо варіантів оформлення виїзду та запевняли в достовірності документів для виїзду за кордон по системі "Шлях".

В подальшому один із фігурантів виготовляв фальшиву "Ліцензію" та статистичну довідку на виїзд за межі державного кордону України, інший зустрічався з клієнтами, надавав фальшиві документи, отримував гроші від клієнта та передавав останнього водію-члену ОЗГ. По дорозі в напрямку кордону водій обманним шляхом висаджував клієнтів з авто посеред дороги та зникав. Гроші, отримані від потерпілого, передавались організатору, який розподіляв їх між членами організованої злочинної групи.

За оперативною інформацією підозрювані ошукали понад 30 людей та завдали їм збитків на суму більше 1,5 мільйони гривень. Вказану інформацію перевірять під час досудового розслідування.

Правоохоронці провели обшуки в офісі та за адресами мешкання фігурантів. Силовики вилучили автомобіль, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, грошові кошти. До проведення обшуків також залучали працівників полку поліції особливого призначення.

Організатору та двом виконавцям повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Трьом фігурантам обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#озг #кородон #чоловіки #перевезення #призовний
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...