• Головна
  • Прокуратура перевіряє причетність суддів Харківщини у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки, - ВІДЕО
11:56, 28 березня 2023 р.
Надійне джерело

Прокуратура перевіряє причетність суддів Харківщини у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки, - ВІДЕО

Прокуратура перевіряє причетність суддів Харківщини у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки, - ВІДЕО

За процесуального керівництва обласної прокуратури здійснюються досудові розслідування щодо суддів за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). 

Прокурори обласної прокуратури та слідчі ДБР провели низку обшуків у смт Дворічна. Селище залишається однією з найгарячіших точок Харківщини та постійно перебуває під ворожим вогнем, інформує прокуратура Харківської області.    

Відомо, що один із суддів після повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну добровільно виїхав з підконтрольного українським військовим міста Харківської області до окупованого населеного пункту.

Також встановлено, що син іншого судді раніше проходив службу у підрозділах СБУ, однак під час анексії рф Криму перейшов на бік загарбників та залишився працювати в фсб рф. Чоловік оголошений у розшук, його обвинувачують у дезертирстві (ч. 1 ст. 408 КК України).   

Комплексна робота правоохоронців Харківщини триває. З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури за фактом державної зради (ст. 111 КК України) повідомлено про підозру 59 особам, з яких 42 — колишні працівники поліції, 9 — працівники ДПС в області, 3 — судді, 4 — працівники лісових господарств, 1 — працівник ДМС в області.    

У колабораційній діяльності (ст. 111-1 КК України) повідомлено про підозру 7 особам, з яких 3 — колишні працівники поліції, 2 — працівники митниці, 2 — співробітники лісового господарства.  

До суду направлено 27 обвинувальних актів за ст. 111 КК України стосовно 27 осіб та 3 обвинувальні акти за фактом колабораційної діяльності (ст. 111-1 КК України) стосовно 3 осіб. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #прокуратура #судді
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...