• Головна
  • Врятувати дитинство: німецькі волонтери встановлять в Україні дитячі майданчики
Новини компаній
13:00, 21 березня 2023 р.

Врятувати дитинство: німецькі волонтери встановлять в Україні дитячі майданчики

Новини компаній

Проєкт реалізується німецькою неурядовою організацією KuKuk Kultur у партнерстві із всеукраїнською платформою вуличних культур Street Culture.

Ідея створення дитячих майданчиків на територіях, що постраждали через епідемії, природні катаклізми або військову агресію, виникла в німецьких благодійників як рефлексія на Югославські війни. На думку авторів проєкту, майбутнє світу повністю залежить від психічного здоровʼя дітей. Тому дуже важливо забезпечити малюків приємним і безпечним ігровим середовищем, незалежно від того, де проходить їхнє дитинство.

За понад 15 років своєї діяльності KuKuk Kultur встановили дитячі майданчики на Близькому сході, у Македонії, Молдові, Непалі, Лівані, Бразилії та інших країнах.

В Україні німецькі благодійники обрали своїм партнером для реалізації проєкту — популяризаторів вуличних культур Street Culture. Разом вони облаштували два майданчики. Замовляли, збирали, доставляли ігрові контейнери активісти з Німеччини, а встановленням та пошуком місць для розміщення в Україні займалися учасники Street Culture.

Один майданчик уже встановили на подвір‘ї соціального центру й тимчасового прихистку для внутрішньо переміщених українців, який Street Culture розвиває разом з мережею молодіжних просторів ТВОРИ! — Urban Camp Lviv, другий — розмістять в одному зі спальних районів Харкова, що постраждав від російських обстрілів. Доступ до ігрових просторів зроблять вільним для всіх відвідувачів.

Учасники ініціативи переконані: гра на такому майданчику має терапевтичний ефект, який може сприяти помʼякшенню травм, що їх зазнали українські діти внаслідок російської агресії.

Згодом аналогічні ігрові простори планують облаштувати й в інших регіонах, постраждалих через війну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...