• Головна
  • У Харкові судитимуть кримінального авторитета "Чижа", який намагався стати "мером" окупованого Вовчанська, - ФОТО
21:03, 9 березня 2023 р.

У Харкові судитимуть кримінального авторитета "Чижа", який намагався стати "мером" окупованого Вовчанська, - ФОТО

У Харкові можуть відправити "за решітку" кримінального авторитета, який намагався стати "мером" окупованого Вовчанська.

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до Київського районного суду Харкова обвинувальний акт щодо 45-річного чоловіка за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомили у прес-службі Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, з перших днів окупації Вовчанська місцевий мешканець, відомий у кримінальних колах як "Чиж", співпрацював з представниками ПВК "Вагнера", які зайняли місто. Від них він отримав завдання: збирати "данину" з фермерських господарств за можливість продовження ними господарської діяльності під час окупації. Вказаний "грошовий збір" був узгоджений із розрахунку 50 доларів з кожного гектара земельної ділянки у користуванні підприємства. Отримував від фермерів зрадник чималі суми: 46 000 доларів, 20 000 доларів та 60 000 доларів, які передавав окупантам.

Згодом "Чиж" поїхав до РФ на зустріч з представником Управління ФСБ РФ в Бєлгородській області, де йому запропонували очолити окуповану Вовчанську громаду, на що він погодився.

Повернувшись до Вовчанська, чоловік разом з командиром взводу ПВК "Вагнера" проник на територію складських приміщень м’ясокомбінату, яку незаконно зайняли окупанти в якості тимчасового пункту зберігання російської гуманітарної допомоги.

45-річний чоловік у березні 2022 року організував незаконний збір підписів за відставку чинного Вовчанського міського голови та планував сам очолити місто. Для реалізації "голосування" підготували аркуші про те, що підписант погоджується призначити чоловіка на посаду "виконувача обов'язків голови адміністрації у Вовчанську у зв'язку з його правильною життєвою позицією, спрямованою на благо міста та життя людей". Підписантів "задобрювали" пакетом російської гумдопомоги.

Чоловік організував масовий захід та здійснив показове підняття російського прапора на флагшток біля Будинку культури Вовчанської міської ради під супровід гімну Російської Федерації.

Також обвинувачений встиг надати вказівки вчителям, де на загальній нараді наказав вилучити проукраїнські теми з процесу навчання, а учасників АТО, учасників патріотичного руху "Азов", загиблих учасників Революції гідності представляти в якості злочинців.

Наразі кримінальний авторитет перебуває під вартою.

У Харкові судитимуть кримінального авторитета "Чижа", який намагався стати "мером" окупованого Вовчанська, - ФОТО, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#чиж #кримінальний #авторитет #вовчанськ #мер
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...