• Головна
  • Довічне ув‘язнення загрожує експоліцейському, який працював на ворога під час окупації Ізюму
17:56, 9 березня 2023 р.
Надійне джерело

Довічне ув‘язнення загрожує експоліцейському, який працював на ворога під час окупації Ізюму

Довічне ув‘язнення загрожує експоліцейському, який працював на ворога під час окупації Ізюму

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 43-річного колишнього поліцейського з м. Ізюм за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації м. Ізюм експоліціянт добровільно перейшов на бік ворога, інформує Харківська обласна прокуратура.

Колишній правоохоронець прийняв пропозицію представників РФ і обійняв посаду «исполняющего обязанности старшего участкового инспектора отдела участковых инспекторов полиции Управления внутренних дел
ВГА Харьковской области».

Він подав власноруч заповнені російською мовою документи, зокрема анкету на працевлаштування, в яких повідомив свої повні анкетні дані, автобіографію, відомості про членів сім’ї, рівень освіти, здобуття військових навичок в період навчання на військовій кафедрі вищого навчального закладу.

На псевдопосаді чоловік відповідав за громадську безпеку, проводив «роз’яснювальну роботу» з місцевим населенням, аби люди не чинили опір російським загарбникам.

Також зрадник разом з російськими військовими та бойовиками «ЛНР» приїхав до своїх колишніх колег та забрав у них трудові книжки.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Його судитимуть у Ленінському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування проводили слідчі другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві та Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #прокуратура #колаборант
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...