• Головна
  • Присягнув на вірність окупантам за щомісячну оплату в 50 тисяч рублів: у Харкові судитимуть експоліцейського
15:34, 7 березня 2023 р.

Присягнув на вірність окупантам за щомісячну оплату в 50 тисяч рублів: у Харкові судитимуть експоліцейського

Присягнув на вірність окупантам за щомісячну оплату в 50 тисяч рублів: у Харкові судитимуть експоліцейського

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо колишнього поліцейського за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що наприкінці травня 2022 року колишній інспектор сектору реагування патрульної поліції відділу поліцейської діяльності № 1 Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області пішов на співпрацю з російськими загарбниками у смт Шевченкове, інформує прокуратура Харківської області.  

Спочатку він здійснював чергування у псевдоправоохоронному органі, створеному окупантами, а також розглядав заяви та повідомлення про злочини.

У липні зрадник добровільно обійняв посаду «и. о. старшего участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов полиции» у так званому «Управлении внутренних дел ВГА Харьковской области».

Згодом він отримав від окупантів нову посаду та став «старшим участковым уполномоченного полиции группы уполномоченных полиции Пункта полиции № 2 (дислокация пгт Шевченково)».

За свою «віддану» роботу на ворога колишній правоохоронець отримував 50 тисяч російських рублів щомісячно. 

Зрадник разом з російськими військовими втік на територію держави-агресора. Його судитимуть заочно у Ленінському районному суді м. Харкова.  

Досудове розслідування проводили слідчі другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві, Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Управління СБУ в Харківській області. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #прокуратура #зрадник
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...