• Головна
  • Що впливає на ціну квартир: посередники та інші параметри
Новини компаній
16:53, 1 лютого 2023 р.

Що впливає на ціну квартир: посередники та інші параметри

Новини компаній

Самостійний пошук житлової нерухомості для подальшого придбання потребує величезної кількості вільного часу у потенційного покупця для перегляду відповідних оголошень, огляду квартири, вивчення документів, що засвідчують права власності тощо. Саме тому більшість покупців, які вирішили купити квартиру в Харкові, звертаються за допомогою до посередників – спеціалізованих агентств нерухомості або ріелторських контор, які мають найбільш докладну та актуальну інформацію про продаж квартир у Харкові.

Деякі переваги звернення до послуг посередників

Найчастіше до послуг посередників вдаються покупці, які мають обмежений дедлайн часу для пошуку квартири. Посередники - спеціалізовані агентства нерухомості або ріелторські контори за першим запитом зможуть запропонувати потенційному покупцеві кілька найбільш прийнятних варіантів купівлі житлової нерухомості відповідно до параметрів квартири, її приблизної вартості та місця її розташування.

Вибираючи посередників для купівлі квартири слід, по можливості вивчити їхню репутацію на підставі відгуків реальних клієнтів у соціальних мережах, а також порівняти вартість послуг, що надаються ними, оскільки ці параметри варіюються від двох до п'яти відсотків вартості житла, що в ціні квартири може становити мінімум 1, 5-2 тисяч доларів США.

Більшість покупців житлової нерухомості на вторинному ринку відмовляються від послуг посередників, заощаджуючи при цьому на оплаті комісійних послуг, проте тут слід бути максимально уважним при перевірці документів на квартиру, приділяючи особливу увагу співвласникам житлової нерухомості, особам, прописаним у квартирі (насамперед малолітнім дітям) та/або претендуючим на її володіння з права спадщини.

Цінові параметри квартири

Купівля квартири має здійснюватися:

  • після ретельного аналізу фінансових можливостей покупця та обсягу бюджету, виділеного з цією метою. При цьому слід враховувати, що приблизно однакову вартість може мати однокімнатна квартира у центрі Харкова та трикімнатна – у спальному районі міста у пішій доступності від станції метрополітену;

  • з урахуванням квадратури житлової площі, яка безпосередньо впливає на вартість квартири;

  • після попереднього вибору поверху, на якому розташована квартира (квартири на першому та на останньому поверхах коштують значно дешевше).

На ціну квартири також впливає район, де розташована квартира, зручна транспортна розв'язка, наявність об'єктів соціальної інфраструктури, місць відпочинку тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...