• Головна
  • За рік війни росіяни вбили на території Харківщини 1780 цивільних громадян, у тому числі 74 дитини
17:35, 25 лютого 2023 р.
Надійне джерело

За рік війни росіяни вбили на території Харківщини 1780 цивільних громадян, у тому числі 74 дитини

За рік війни росіяни вбили на території Харківщини 1780 цивільних громадян, у тому числі 74 дитини

 У пʼятницю, 24 лютого, відбувся спільний брифінг голови ХОВА та силових структур Харківського регіону, присвячений річниці з початку повномасштабної агресії росії проти України.

Начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко зазначив, що минулий рік – це рік болючих втрат, вражаючих здобутків, перемог та шаленого спротиву України.

- Я можу сказати, що з початку повномасштабного вторгнення окупантів на територію України харківська поліція змогла впоратися з надскладними завданнями і продовжуємо щоденну боротьбу з окупантами і порушниками закону, - додав Володимир Тимошко. - Я пишаюся поліцейськими, які не зрадили Присязі, боронили місто, працювали і допомагали людям.

Сьогодні основний масив кримінальних проваджень складають воєнні злочини. З 24 лютого минулого року органами досудового розслідування та дізнання поліції Харківщини розпочато 9728 кримінальних провадження щодо злочинів, пов’язаних зі збройним конфліктом.

Слідчими проведено 15 тисяч оглядів місць подій. В Харківській області внаслідок злочинних дій окупантів були пошкоджені чи зруйновані повністю 329 навчальних закладів, 252 заклади дошкільної освіти, 26 державних підприємств, 41 об’єкт енергопостачання.

Росіяни з першого дня масового вторгнення несуть біль, горе, сльози, руйнування і смерть. За рік війни вони вбили на території Харківщини 1780 цивільних громадян, у тому числі 74 дитини. Отримали поранення в результаті обстрілів та ракетних ударів російською федерацією 2718 цивільних осіб, серед яких 215 дітей.

- За рік, з 24 лютого, загалом було оголошено у розшук як безвісти зниклі 2272 особи, не розшукано 1311 осіб, - повідомив очільник харківської поліії Володимир Тимошко. – Майже кожного дня від 5 до 10 осіб ми оголошуємо як безвісти зниклих.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #Тимошко #наслідкиагресії
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...