• Головна
  • "Це переломний момент": Буданов дав новий прогноз завершення активної фази війни
11:12, 22 лютого 2023 р.
Надійне джерело

"Це переломний момент": Буданов дав новий прогноз завершення активної фази війни

"Це переломний момент": Буданов дав новий прогноз завершення активної фази війни

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що із середини до кінця весни в Україні будуть вирішальні бої. За його словами, це переломний момент.

"Нічого не змінилося. Із середини і до кінця весни будуть вирішальні бої... Так, це переломний момент», - сказав він в інтерв'ю Forbes.

На думку Буданова, після повернення всіх окупованих територій України необхідно "створити умови для зони безпеки навколо нашого кордону".

“Це питання виключно до верховного головнокомандувача, не до мене. У моєму баченні, ми маємо створити умови для зони безпеки навколо нашого кордону. Яким чином цього досягти, є багато варіантів. 100 км зона виправлена, але і 40 км буде більш-менш нормально. Щоб ви вірно зрозуміли мою логіку. Чи йти нам далі – питання не до мене, а створити зону безпеки навколо кордону – необхідність. Є багато варіантів, яким чином досягти цієї мети”, - сказав Буданов. 

За його словами, це має бути демілітаризована зона, без жодних озброєнь, з нормальним контролем. Для того, щоб Україна завжди мали час на реагування. 

Він зазначив, що головне завдання – вийти на адмінкордони 1991 року, все інше вирішуватиметься потім.

При цьому він допускає, що вихід на кордони 1991 року може не означати завершення війни.

"Можна перевести війну в абсолютно інший формат, можна перейти до постійної оборонної операції. Гарний приклад – Ізраїль, який живе постійно в стані війни, проводить оборонну операцію по своїх кордонах. Вірогідніше за все, це приведе нас до вирішення внутрішніх проблем на окупованих територіях, які були раніше окуповані, це величезний блок питань", - наголосив Буданов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Буданов #війна #Україна #росія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...