• Головна
  • Продавала український врожай та поповнювала бюджет рф: СБУ затримала колаборантку на Харківщині
16:45, 17 лютого 2023 р.

Продавала український врожай та поповнювала бюджет рф: СБУ затримала колаборантку на Харківщині

Продавала український врожай та поповнювала бюджет рф: СБУ затримала колаборантку на Харківщині

Служба безпеки викрила ще одну колаборантку під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області.

Зловмисницею виявилась заступниця директора однієї із агрофірм Куп’янського району, повідомив речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула.

Під час захоплення частини регіону, вона пішла на співпрацю з ворогом. Встановивши тісні робочі та ідеологічні зв’язки, жінка запропонувала окупантам свою допомогу у незаконному вивезенні українських сільгосппродуктів зі сходу України.

Для цього вона «перереєструвала» агробізнес в місцевій окупаційній адміністрації та отримала «Патент на торговую деятельность, сферу общественного питания, сферы обслуживания населения».

Встановлено, що зловмисниця реалізувала продукцію на суму близько п’яти мільйонів російських рублів. За умовами укладеного договору п’ять відсотків від доходу надійшли до бюджету рф.

Крім того, прихильниця ворога надавала агресорам доступ до власних логістичних складів для базування і ремонту ворожої військової техніки.

Після деокупації району, жінка залишилась у селищі і сподівалась уникнути покарання. Однак співробітники СБУ викрили її злочинну діяльність і затримали.

Наразі фігурантці повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триваю слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення.

Розслідування проводили співробітники СБУ Харківської області спільно з ГУНП Харківської області за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #СБУ #колаборантка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...