• Головна
  • Залякували, били і викрадали людей заради нерухомості: у Харкові провели спецоперацію і затримали банду аферистів, - ВІДЕО
Відеосюжет
20:24, 16 лютого 2023 р.

Залякували, били і викрадали людей заради нерухомості: у Харкові провели спецоперацію і затримали банду аферистів, - ВІДЕО

Відеосюжет

Правоохоронці викрили банду харківських аферистів, які незаконно привласнювали нерухомість.

У поле зору оперативників потрапила група шахраїв, яка незаконно привласнювала чужу нерухомість для подальшого продажу. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції України.

Силовики встановили, що стійка злочинна організація з чітким розподілом ролей діяла на території Харкова впродовж останніх кількох років. Організував так звану банду "чорних ріелторів" відомий правоохоронцям раніше судимий 45-річний чоловік, який має вплив на криміногенну ситуацію у місті, та його 41-річний спільник.

До своєї незаконної діяльності чоловіки залучили інших місцевих жителів, які підшукували одиноких людей серед малозахищених верств населення та створювали "умови" для протиправного заволодіння їх нерухомістю. Для досягнення цілей змовники вдавалися до різних методів, серед яких залякування, фізичне насилля та позбавлення волі.

Наприклад, одна з учасниць групи під виглядом співробітниці соціальної служби увійшла у довіру до 71-річного пенсіонера й оформила із ним фіктивний шлюб. Після цього зловмисники насильно вивезли чоловіка в інше помешкання з гіршими умовами та, застосовуючи фізичне насилля, змусили відмовитися від квартири на користь іншої людини. Згодом квартиру пенсіонера за фіктивними документами продали, а прибуток розділили між собою.

За подібною схемою фігуранти заволоділи й житлом 42-річного харків’янина: силою змусили передати квартиру у чужу власність, а самому переїхати до помешкання з низькими побутовими умовами за межами міста.

Ще однією жертвою зловмисників став 45-річний мешканець Харкова, який має проблеми із психічним здоров‘ям. Спільники силоміць утримували чоловіка у гаражному приміщенні, а його квартиру за підробленими документами переоформили на інших власників. Крім цього аферисти на ім’я постраждалого зареєстрували фірму для подальшого використання у своїх потребах.

Правоохоронці з’ясували, що до діяльності шахраїв причетний один зі співробітників поліції Харківщини.

За зібраними матеріалами слідчі розпочали кримінальне провадження. Працівники поліції та СБУ за силової підтримки роти поліції особливого призначення та спецпідрозділу "Альфа" затримали учасників ОЗГ

Правоохоронці провели 25 санкціонованих обшуків, під час яких виявили та вилучили готівку у різній валюті, банківські картки, телефони, чорнові записи, документи на нерухоме майно, автомобілі, печатки з ознаками підробки, зброю та пакунок з марихуаною. Вилучене направили на експертизу, за результатами якої діям фігурантам нададуть додаткову правову кваліфікацію.

Також з "полону" аферистів звільнили чоловіка, якого змовники утримували проти його волі.

Наразі головних фігурантів справи затримали. Шістьом аферистам вже оголосили про підозру за незаконне позбавлення волі (ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України) та шахрайство у складі злочинної організації (ч. 3 та ч. 4 ст. 190, ч. 1 та ч. 2 ст. 255 Кримінального кодексу України). Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#аферисти #банда #нерухомість #спецоперація #озг
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...