• Головна
  • Був "заступником мера" і гауляйтером захопленого селища: харківський шоумен працював на російських окупантів, - ВІДЕО
Відеосюжет
20:17, 13 лютого 2023 р.

Був "заступником мера" і гауляйтером захопленого селища: харківський шоумен працював на російських окупантів, - ВІДЕО

Відеосюжет

Харківський шоумен працював на російських окупантів і був гауляйтером захопленого селища.

Правоохоронці заочно повідомили про підозру 59-річному харків‘янину за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили у прес-службі Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, чоловік обійняв посаду "заступника мера" окупованого на той час міста Балаклії. Колаборант так зрадів "посаді", що публічно зрізав табличку з іменем голови Ізюмської РДА. Згодом наприкінці липня 2022 року він вже став "головою" так званої "Борівської військово-цивільної адміністрації".

Чоловік став відомим ще у 2010 році завдяки своїй участі у відомому українському телешоу, де показував "трюки" - бив себе сокирою у живіт, засовував у ніс цвяхи і ковтав факел, що горів.

Підозрюваний мав антиукраїнську позицію з 2014 року: був керівником організації "Союз народної єдності" та одним з авторів сепаратистського проекту "Дорожня карта Новоросії". Згодом він поїхав до РФ.

Як "голова" псевдоадміністрації він проводив службові наради з керівниками комунальних підприємств та державних установ, що функціонували під час окупації селища Борова. Крім того "посадовець" організовував подання запитів до РФ, в яких зазначав потреби цих підприємств та установ, з проханням, аби російська влада допомогла їх вирішити.

Напередодні деокупації гауляйтер втік з Борової разом з російськими військовими. Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#гауляйтер #шоумен #борова #працював #заступник
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...