• Головна
  • Японія візьме участь у відбудові Харківщини
09:31, 9 лютого 2023 р.
Надійне джерело

Японія візьме участь у відбудові Харківщини

Японія візьме участь у відбудові Харківщини

Під час зустрічі 8 лютого за дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова його заступник Михайло Харнам та виконавчий радник компанії PADECO Co., Ltd. Йохей Сома обговорили отримання гранту на відновлення пошкоджених або зруйнованих об’єктів регіону.

Як наголосив Михайло Харнам, на сьогодні Харківщині необхідна, зокрема, комунальна техніка, яка допоможе впоратися з руйнуваннями внаслідок російських обстрілів.

«Першочергово ми звертаємо увагу на відновлення медичних закладів та об'єктів критичної інфраструктури: водо- та теплопостачання, електричних мереж. Дякуємо, що приділили увагу нашому регіону. Раді будь-якій підтримці», – сказав заступник начальника Харківської ОВА.

Зокрема, під час повномасштабного вторгнення на Харківщині пошкоджено й зруйновано 2421 об’єкт життєзабезпечення, 813 закладів освіти, 362 заклади культури, 271 заклад охорони здоров’я тощо.

Йохей Сома зазначив, що наразі необхідно визначити конкретні об’єкти, які зможуть відновити за допомогою японського гранту.

«Дуже поважаю те, що Україна робить зараз. Ми спробуємо допомогти якнайкраще. Я приїхав у Харків, щоб на власні очі подивитися, чим ми можемо посприяти. Невдовзі Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) проводитиме проєкт, завдяки якому зможемо відновити певні об’єкти на Харківщині», – додав виконавчий радник компанії PADECO Co., Ltd.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #Японія #відбудова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...