• Головна
  • У Харкові СБУ знешкодила банду, яка тероризувала містян, - ФОТО
17:56, 7 лютого 2023 р.
Надійне джерело

У Харкові СБУ знешкодила банду, яка тероризувала містян, - ФОТО

У Харкові СБУ знешкодила банду, яка тероризувала містян, - ФОТО

 Співробітники Служби безпеки викрили та затримали у Харкові учасників організованої групи професійних злочинців, які причетні до скоєння низки тяжких та особливо тяжких злочинів.

За даними слідства, учасники злочинного угруповання вимагали з мешканців міста грошові кошти під виглядом неіснуючих боргів. До потерпілих зловмисники застосовували психологічне та фізичне насильство: били їх, погрожували фізичною розправою над ними та над їхніми родичами, повідомив речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула.

У Харкові СБУ знешкодила банду, яка тероризувала містян, - ФОТО, фото-1

Встановлено, що до складу організованої злочинної групи входили четверо ніде не працюючих громадян, кожний з яких раніше вже був неодноразово засуджений за вчинення кримінальних злочинів.

У Харкові СБУ знешкодила банду, яка тероризувала містян, - ФОТО, фото-2

Їхній 30-річний ватажок позиціонував себе як так званий "смотрящий" за кримінальним середовищем в одному з районів міста Харкова.

У Харкові СБУ знешкодила банду, яка тероризувала містян, - ФОТО, фото-3

Співробітники СБУ затримали у Харкові усіх чотирьох учасників злочинної групи "на гарячому" під час одержання чергового траншу неіснуючого боргу.

У Харкові СБУ знешкодила банду, яка тероризувала містян, - ФОТО, фото-4

За матеріалами СБУ усім чотирьом затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою).

Вчинення таких злочинів карається позбавленням волі строком від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення можливої причетності учасників групи до вчинення злочинів на території інших регіонів України.

Викриття та блокування організованої злочинної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ, слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #Харків #банда #рекет
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...