Новини компаній
18:11, 1 січня 2023 р.

Купуємо квартиру в Харкові

Новини компаній

На думку експертів будівельної галузі Харків, у довоєнний час належав до міст України з найбільшими темпами житлового будівництва, поступаючись лише Києву та Львову. За рік у Харкові вводилося в експлуатацію приблизно 185–190 тисяч кв. м. житла, тому на сайтах забудовників та агенцій нерухомості досить багато оголошень про продаж/купівлю квартир. Незважаючи на військові дії, викликані агресією Росії, які безпосередньо зачепили Харків та його околиці, місто продовжує жити звичним життям і чимало людей мають бажання купити квартиру Харків.

Купуємо квартири у Харкові

Квартири в Харкові продовжують користуватися незмінним попитом у покупців, чому свідчення – майже 3,4 тисячі оголошень про продаж квартир тільки на сайті OBYAVA.UA - https://obyava.ua/ua/nedvizhimost/prodazha-kvartir/harkov. У місті продовжується робота промислових підприємств, функціонують навчальні заклади, приїхало багато людей з інших регіонів, які ще більше постраждали від жахів війни.

Саме тому ринок житлової нерухомості в Харкові не завмер, попит мають як житло в новобудовах, так і на вторинному ринку.

Станом на початок року на безкоштовній дошці оголошень OBYAVA.UA актуальними були:

  • більш ніж 1,5 тисячі оголошень про продаж однокімнатних квартир;

  • більше тисячі оголошень про продаж двокімнатних квартир;

  • майже 800 оголошень про продаж три-та чотирикімнатних квартир.

Кількість оголошень про продаж житла на вторинному ринку вдвічі перевищує кількість оголошень про продаж квартир у новобудовах – 500 та 251 відповідно. Через агенції нерухомості на сайті можна придбати понад 500 квартир, безпосередньо у власників – 200. Вартість квартир варіюється в залежності від їх загальної та житлової площі, технічного стану, місця розташування тощо.

Декілька переваг придбання житла на вторинному ринку

Падіння темпів житлового будівництва в Харкові, спричинене війною, суттєво зменшило кількість оголошень про продаж вільного житла у новобудовах, тому все більше покупців зупиняють свій вибір на квартирах вторинного ринку житла, оскільки тут можна купити:

  • повністю готову до проживання квартиру, на відміну новобудов, де в більшості випадків продається так званий "сирець";

  • квартиру за меншу вартість у безпосереднього власника, на відміну від компаній-забудовників, які дуже неохоче йдуть на зниження заявленої ціни.

Після придбання житла на вторинному ринку покупець може відразу ж оселятися у квартиру, не чекаючи закінчення її будівництва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...