• Головна
  • Генератори для 92 ОМБр та відновлення корпусів університету Каразіна: Харківський оркестр зібрав понад 340 тис. грн на благодійних концертах в Польщі
14:53, 26 січня 2023 р.

Генератори для 92 ОМБр та відновлення корпусів університету Каразіна: Харківський оркестр зібрав понад 340 тис. грн на благодійних концертах в Польщі

Генератори для 92 ОМБр та відновлення корпусів університету Каразіна: Харківський оркестр зібрав понад 340 тис. грн на благодійних концертах в Польщі

Харківський молодіжний академічний оркестр "Слобожанський”, який зараз гастролює по Польщі, направив зібрані на концертах кошти в Україну.

Про це повідомили "Думці” в оркестрі.

За інформацією музикантів, концерти пройшли в різних містах Польщі. Зокрема, у Катовіце, Кракові, Любліні, Варшаві та інших.

"Наш колектив з 16 травня 2022 року перебуває у творчій резиденції у Республіці Польща, де ми отримали можливість працювати заради нашої Батьківщини, виборювати право на власну самобутність на культурному фронті, бути голосом нашої країни”, - зазначили в оркестрі.

Усі концерти харківського оркестру в Польщі були безоплатні, проте глядачі могли залишити пожертву. Гроші збирали до і після концерту.

"Ми разом спромоглися зібрати суму близько 40 000 злотих (близько 344 тис. грн. - ред.). 60% цієї суми ми витратили на придбання трьох потужних генераторів для наших мужніх земляків - 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка. Низький уклін незламним воїнам ЗСУ”, - розповіли в оркестрі.

За їхніми словами, решту коштів передали на відновлення постраждалих від російської агресії корпусів V.N. Karazin Kharkiv National University, який прямо перед початком війни став базою оркестру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#оркестр #Польща #благодійність #ЗСУ #університетКаразіна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...