• Головна
  • Прогноз погоди у Харкові на тиждень
11:31, 16 січня 2023 р.

Прогноз погоди у Харкові на тиждень

Прогноз погоди у Харкові на тиждень

 Зима перейшла свій екватор і найближчі сім днів у Харкові очікується потепління.

Про це свідчать прогноз порталу Синоптик.

Так сьогодні, 16 січня, температура від -4°C вночі до -2°C у день. Протягом усього дня у Харкові утримається хмарна погода. Без опадів.

У вівторок, 17 січня, вшановується пам’ять преподобного Теоктиста, Зосими Пустельника, який жив у IV ст. У народі Зосима вважається покровителем бджіл.

Температура від -2°C вночі до +1°C у день. Протягом усього дня погода буде похмурою. Без опадів.

У середу, 18 січня, відзначається Водохресний святвечір, переддень Богоявлення. Цього дня дотримуються суворого посту, тому переддень Богоявлення називають ще Голодною кутею.

Температура від +1°C вночі до +4°C у день. Протягом усього дня у Харкові буде триматися хмарна погода. Уночі буде дрібний дощ. Вранці, вдень та ввечері - без опадів.

У четвер, 19 січня, відзначається свято Хрещення Господнього або Богоявлення.

В цей день у Харкові значно потеплішає від +2°C вночі до +7°C у день.

Вранці очікується сильний дощ, який до полудня повинен закінчитися. Вся решта дня пройде без опадів.

За погодою цього дня прогнозували погоду на літо. Якщо холодна, ясна погода — літо засушливим буде. Похмура і сніжна — на рясний урожай.

У пʼятницю, 20 січня, відзначається Собор Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна. Цей день є кінцем святок: “Іван Хреститель свята відвів”.

Очікується тепла погода від +2°C вночі до +5°C у день.

До 20-го січня закінчувались Богоявленські морози, і хоча попереду ще була майже половина зими, люди вже жили в очікуванні тепла: “Тріщи, мороз, не тріщи — минули Водохрещі: дуй, хурделиця, не дуй — на Великдень пішло”.

У суботу, 21 січня, температура знову впаде - від -3°C з ранку до 0°C у день. Весь день у Харкові буде хмарним. Без опадів.

У неділю, 22 січня, вшановується пам’ять святого Полієвкта. У народі про цей період січня говорили так: “Росте день у січні — росте і холод”, що вказувало на наближення лютого, який вважався найхолоднішим місяцем зими.

Зранку буде морозно до -5°C вдень потеплішає до 0°C. У Харкові протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів.





Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #погода #січень
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...