• Головна
  • Цифрова чи аналогова відеокамера - яке відеоспостереження краще обрати
Новини компаній
11:00, 12 січня 2023 р.

Цифрова чи аналогова відеокамера - яке відеоспостереження краще обрати

Новини компаній

В останні роки відеоспостереження стало невіддільною складовою інфраструктури об'єктів комерційного, громадського призначення та повсюдно використовується для захисту від грабіжників та хуліганів приватного житла. Споживач може вибрати систему моніторингу з двох варіантів: аналоговий та цифровий. Кожен має свої особливості установки, експлуатації, плюси та мінуси, сферу застосування.

Цифрова чи аналогова відеокамера - яке відеоспостереження краще обрати, фото-1

Аналогове відеоспостереження

З'явилося на ринку набагато раніше цифрового і зараз поступово здає позиції через моральне та технічне старіння. Однак на багатьох об'єктах такі системи досі працюють та успішно справляються зі своїми функціями.

Аналогова відеокамера фіксує зображення та перетворює його на цифровий формат для обробки. Потім інформація знову кодується в аналог для передачі на відеореєстратор по коаксіальному кабелю або кручений парі. Такі пристрої надійні в експлуатації, довговічні та невибагливі. Можуть вести відеознімання за будь-якого освітлення та погоди, проте не передають звук. Якість картинки також не знаходиться на високому рівні та відрізняється низьким ступенем деталізації.

Загалом можна виділити кілька переваг аналогового відеоспостереження:

  • Доступна вартість. У середньому ціна на відеокамеру у 2 рази нижча за цифрові аналоги.
  • Просте встановлення відеоспостереження та нескладне підключення обладнання. Розібратися в налаштуванні зможе і недосвідчений користувач.
  • Мінімальна пропускна здатність каналу передачі сигналу.

Серед недоліків фахівці зазначають:

  • посередня якість зображення та неможливість деталізації при збільшенні;
  • висока чутливість до електромагнітних перешкод;
  • залежність камер від відеореєстратора;
  • необхідність протягування кабелю, що накладає певні обмеження у процесі організації відеоспостереження;
  • неможливість масштабування системи. Число підключених точок стеження обмежується кількістю портів на відеореєстраторі.

Цифрове відеоспостереження

Центральним елементом системи виступає цифрова камера, що є незалежним комп'ютерним пристроєм з власною IP-адресою. Матриця, що входить до її комплектації, передає цифровий сигнал без кодування інформації в аналоговий формат. Це забезпечує високу якість зображення, на якому можна розглянути найдрібніші деталі. При цьому записується не лише відео-, а й аудіосигнал.

Сигнал від точок стеження може передаватися як на відеореєстратор, так і на будь-який ПК або гаджет. При цьому ведення спостереження можливе з будь-якої точки, де є підключення до інтернету. Крім того, IP-камери можуть самостійно підключатися до хмарного сервісу, де можливе зберігання значних обсягів інформації.

Переваги відеоспостереження:

  • Високий комфорт експлуатації. Користувач отримує зображення у високій якості із записом звуку та можливістю тривалого зберігання великих обсягів відеофайлів.
  • Розширений функціонал IP-камер. Вони можуть оснащуватися ІЧ-підсвічуванням, датчиками руху, злому, сигналізувати користувачеві про спроби демонтажу або блокування об'єктива.
  • Гнучкість конфігурації системи. У неї можна будь-якої миті додавати нові точки стеження, датчики та ін. елементи без обмежень.
  • Автономність. ІР-камери можуть працювати через оптоволоконний кабель або без його прокладки, передаючи сигнал через Wi-Fi. Це значно спрощує процес організації відеоспостереження.

Серед недоліків цифрових систем моніторингу варто відзначити складність налаштування IP-камер та необхідність постійної наявності високошвидкісного інтернету для нормальної передачі даних через Wi-Fi. Проте головна вада – висока ціна відеокамер та іншого обладнання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...