• Головна
  • Терехов: У місті-герої Харкові буде створена Алея Героїв
14:04, 3 січня 2023 р.
Надійне джерело

Терехов: У місті-герої Харкові буде створена Алея Героїв

Терехов: У місті-герої Харкові буде створена Алея Героїв

Мер Харкова Ігор Терехов запропонував створити у Харкові Алею Героїв.

Про це він заявив у своєму зверненні.

"У своєму новорічному зверненні Президент України Володимир Зеленський, говорячи про Харків, зазначив, що бути поруч з росією територіально не означає бути поруч ментально. І нескорений Харків довів, що він – українське місто.

Вважаю, що вже зараз, коли ще йде битва за нашу незалежність, за нашу гідність і свободу, наші полеглі герої, що відстоювали Харків та Україну, мають бути увічнені на своїй рідній землі.

Тож у місті-герої Харкові буде створена Алея Героїв. У центрі Харкова, у самому його серці. Адже серця полеглих героїв перестали битися для того, щоб серце України та серце Харкова не зупинялися. Ми вже почали проєктні роботи зі створення Алеї Героїв. Вона не буде аналогом Меморіалу Слави у Лісопарку, але нагадуватиме кожному, чого вартує наша свобода.

Перші два імені, які з’являться на Алеї Героїв, – це Олег Адамовський та Георгій Тарасенко. Підполковник, Герой України Олег Адамовський з перших годин війни боронив Харків, 24 лютого дав ворогу бій, зупинив його на околицях міста і, на жаль, загинув 12 березня. Георгій Тарасенко – також Герой України, засновник добровольчого батальйону «Фрайкор», який віддав своє життя у боях за рідне місто 25 березня.

Ніщо не завадить закласти нам Алею Героїв вже навесні цього року!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #Терехов #АлеяГероїв
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...