• Головна
  • Через інтернет-месенджери знаходили покупців: у Харкові силовики викрили схему розповсюдження "психотропів", - ФОТО
16:04, 25 грудня 2022 р.

Через інтернет-месенджери знаходили покупців: у Харкові силовики викрили схему розповсюдження "психотропів", - ФОТО

Харківські поліцейські затримали двох чоловіків, які розповсюджували наркотичні речовини.

Поліцейські затримали 39-річного неодноразово засудженого харків’янина та його 47-річного спільника під час спроби розповсюдження наркотиків шляхом "закладок". Про це повідомили у прес-службі Національної поліції у Харківській області.

Під час поверхневого огляду у чоловіків виявили 12 розфасованих пакетиків з "психотропами". Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями мешкання обох порушників загалом вилучили ще 200 згортків з кристалічною речовиною жовто-білого кольору. 

За допомогою даних із вилучених у зловмисників мобільних телефонів правоохоронці встановили схему розповсюдження метадону. Вони через інтернет-месенджери знаходили покупців і там же після оплати повідомляли адреси та місця схованок наркотиків. Ретельний аналіз даних з мобільних телефонів затриманих дав змогу встанови ще 15 місць, де зберігалися "психотропи" для потенційних покупців. Всього у чоловіків вилучили 227 згортків, загальна вартість яких за цінами "чорного ринку" складає близько 200 тисяч гривень. Вилучені речові докази направили для проведення експертних досліджень.

Обох чоловіків затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даним фактом слідчі Харківського районного управління поліції № 2 відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів. Правоохоронці встановлюють канали надходження наркотичних засобів, а також інших осіб, причетних до вчинення злочину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#наркотики #закладки #психотропи #розповсюджували #схема
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...