• Головна
  • Як привчити собаку до походу до ветклініки?
Новини компаній
19:29, 21 грудня 2022 р.

Як привчити собаку до походу до ветклініки?

Новини компаній

Для більшості домашніх улюбленців похід до ветеринарної клініки виявляється страшним стресом. Тому наше із Вами завдання цей стрес максимально полегшити. Як? 

Соціалізація собаки. Як це зробити?

Цуценята повинні соціалізуватися у віці від 7 тижнів до 4-х місяців. Саме в цей період формується характер собаки, і чим більше вона бачить, чує і нюхає в цей час, чим більше вражень набирається, тим менше вона боятиметься, коли виросте.

Якщо собака вже давно не щеня, але похід до ветеринарної клініки викликає у неї страх, можливо, вона не була належним чином соціалізована в цей критичний період. У неї могли сформуватися негативні асоціації з відвідуванням ветеринарної клініки в юному віці.

Один із методів соціалізації собаки –почати привчати її до нових образів, звуків та обставин. Використовуйте будь-яку нагоду, щоб познайомити її з новими людьми, домашніми тваринами та ситуаціями. Якщо собака стає полохливим і агресивним, можливо, вам доведеться одягати на нього намордник доти, доки такі реакції не пройдуть.

Як знизити чутливість собаки до тактильного контакту?

Під час відвідування, ветеринарний лікар  неминуче чіпатиме і торкатиметься собаки, що може бути особливо неприємно, якщо він до цього не звик. Тому важливо приділяти час привчанню собаки до дотиків. Коли тварина знаходиться в розслабленому стані, почніть обережно гладити її за вухами, по лапах, відкривати пащу. Заохочуйте собаку частуваннями та похвалами, щоб допомогти сформувати позитивні асоціації з дотиками.

pmTo7Oqk5CmWSbT1KBdwAvoqzkMM9bmOEINRrJL0c1ZO3HdyrCHr74U6Uc1wSnNf57SIJjCSUsRSjnWHZ-RVRHOTdZ_b_6Fwg7RemUVB1i7frE6Hczd2l8MOFAZE52OdiJD24NdPneKivSIh9jQvbiiyhTwKjRZEKQ9QexhiTVMS2eBI7sG-qB6N02LpVw

Поїздка до ветеринара на авто. Як привчити собаку їздити машиною?

Для багатьох собак ненависне відвідування ветеринарного лікаря починається з поїздки автомобілем. Якщо ветеринарна клініка – це єдине місце, куди вихованець їздить на машині, формування негативних асоціацій не уникнути. Можна допомогти їй почуватися більш спокійно на прийомі у лікаря, якщо привчити собаку до машини.

Почніть з коротких поїздок районом. Потім займіться відвідуванням цікавих місць, наприклад парку для собак або зоомагазину. Дорогою не забувайте забезпечувати позитивне закріплення. Як тільки поїздки на машині почнуть закінчуватися для вихованця чимось приємним, він, швидше за все, з нетерпінням чекатиме на можливість прокотитися. Завжди стежте за безпекою та комфортом собаки під час поїздки на автомобілі – це допоможе знизити рівень зайвого занепокоєння.

FjEurEI6SHFAEq5puBb3TjJDZp_DGyhq_Hy5GxARN3u6jZd-jfwpDufEaLu8TvS4j8AWG2kyLuC0O1TyQLrNNAwYGBZVG1h1CS37Gdw9zqU5SDYlJe1jIl-WtgcHyRV2fAd25a8B51B4DY7M79MMkwAwWBQTJlXUyog72uNqGtG8jtT75rUMWNUmSWjbxA

Консультація ветеринара у Харкові. Ветеринарна клініка Терра Вет (23 Серпня)

Подивимося правді у вічі: деякі аспекти відвідування ветеринарного лікаря ніколи не принесуть собаці задоволення. Але якщо Ви готові докласти зусиль і допомогти вихованцю подолати страх, він навчиться почуватися спокійним і розслабленим, що зробить відвідування ветеринарної клініки набагато приємнішим для вас обох.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Терра Вет #terra
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...