• Головна
  • Пункти Незламності у Харкові. Де вони працюють і що потрібно знати жителям
17:05, 16 грудня 2022 р.

Пункти Незламності у Харкові. Де вони працюють і що потрібно знати жителям

У Харкові цілодобово і безкоштовно працюють Пункти Незламності.

Внаслідок масованих ракетних ударів Харків наразі повністю знеструмлений, у місті можливі проблеми зі зв'язком. Про це повідомили у прес-службі Харківської обласної військової адміністрації.

На такий випадок для харків'ян відкриті Пункти Незламності. Усі вони готові до цілодобової роботи. Там є автономне опалення і світло. У Пунктах Незламності жителі міста можуть підзарядити гаджети, випити гарячого чаю, скористатися теплими речами і аптечкою, а для дітей облаштовані ігрові зоні.

Взагалі у Пунктах Незламності, незважаючи на відключення електроенергії, є наступні послуги: тепло, вода, світло, мобільний зв'язок, інтернет, живлення для мобільних пристроїв, місця для відпочинку, аптечки, забезпечення мам і дітей.

Один Пункт Незламності є місцем для короткострокового одночасного перебування у ньому від 40 до 500 людей. Навіть якщо там багато людей, чергові зроблять все для того, щоб прийняти кожного громадянина. У випадку гострої нестачі вільних місць залучаються фахівці, які роблять все можливе, щоб кожну людину забезпечити місцем в пункті. Часових лімітів перебування в Пункті Незламності немає. Однак варто давати можливість і іншим жителям потрапити у пункт, щоб вони мали змогу обігрітися та підзарядити гаджети.

Чергові Пунктів Незламності забезпечені інструкціями дій на випадок різних загроз: повітряної небезпеки або порушення системи життєзабезпечення. З міркувань безпеки адреси та місце розташування пунктів в містах Харківщини, які розташовані поблизу лінії бойових дій, можна дізнатися тільки в органах місцевого самоврядування, обласних та районних військових адміністрацій.

Пункти Незламності розташовуються в закладах освіти, будівлях обласних та районних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування і так далі. Знайти найближчий пункт можна на мапі офіційного сайту або за допомогою спеціально розробленого чат-боту.

За словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, енергетики працюють над запуском електропостачання у Харкові та області.

"У першу чергу будемо запускати водо- та теплогенеруючі підприємства, далі - житловий фонд. Рано давати пронози, але дуже сподіваємося, що до кінця дня вдасться почати запуск", - зазначив очільник Харківської ОВА.

Тому місцева влада закликає містян скористатися Пунктам Незламності у разі потреби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пункти #незламності #харків #послуги #адреси
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...