• Головна
  • Світло у Харкові. Що відомо на даний момент про відключення електроенергії в місті
14:06, 16 грудня 2022 р.

Світло у Харкові. Що відомо на даний момент про відключення електроенергії в місті

Внаслідок російського ракетної атаки Харків повністю знеструмлений.

16 грудня армія РФ десятьма ракетами нанесла удар по регіону. Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За словами Олега Синєгубова, внаслідок обстрілів в області пошкоджені об'єкти енергетичної інфраструктури.

"У Харкові світла немає, а в області - перебої. Енергетики і фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій працюють на місцях влучань ворожих ракет. Вони працюють над відновленням електропостачання", - розповів очільник Харківської обласної військової адміністрації.

Мер Харкова Ігор Терехов у своєму Телеграм-каналі повідомив, що через удари окупантів є колосальні інфраструктурні руйнування.

"Це насамперед - енергетична система. Наші комунальні служби разом із енергетиками вже почали усувати те, що накоїв ворог. Я прошу вас поставитися з терпінням до того, що зараз відбувається. Я знаю, що у ваших будинках немає світла, відсутнє опалення, припинено подачу води. Прошу вас скористатися "Пунктами Незламності". Там вас забезпечать харчуванням та гарячими напоями, а також ви зможете підзарядити мобільні телефони. Ми зробимо все можливе, щоб у найкоротший термін відновити те, що накоїв  російський агресор. Прошу вас дотримуватися спокою та витримки", - звернувся до харків'ян міський голова.

У прес-службі Харківської міської ради повідомили, що через відключення світла тимчасово припинено рух лініями Харківського метрополітену. Однак на кожній станції метро жителі можуть підзарядити свої гаджети та отримати безкоштовні гарячі напої. Також метрополітен працює у якості укриття від нових можливих обстрілів росіян.

Як повідомили у прес-службі акціонерного товариства "Укрзалізниця", енергоживлення залізничного вокзалу Харкова здійснюється за допомогою генераторів.

У прес-службі Національної енергетичної компанії "Укренерго" заявили, що через масовану ракетну атаку з боку російсько-окупаційних військ електроенергетичної інфраструктури країни - теплових електростанцій, гідроелектростанцій, підстанцій магістральних мереж - відбулася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергетичної системи України. Це означає настання режиму системної аварії. В Україні оголошено надзвичайну ситуацію, починаючи з розрахункового періоду з 09:00 16 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#світло #харків #відключення #електроенергія #перебої
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...