• Головна
  • У Харкові судитимуть колаборанта: колишній поліцейський працював на окупантів у Вовчанську
10:32, 15 грудня 2022 р.

У Харкові судитимуть колаборанта: колишній поліцейський працював на окупантів у Вовчанську

У Харкові судитимуть колаборанта: колишній поліцейський працював на окупантів у Вовчанську

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо колишнього начальника одного із секторів ВП №1 Чугуївського РУП ГУПН в Харківській області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що після захоплення російськими загарбниками м. Вовчанськ ескправоохоронець залишився на окупованій територій та добровільно перейшов на бік ворога. Зрадник схиляв своїх підлеглих до співпраці з окупантами. Згодом, у квітні, він обійняв посаду «начальника участковых инспекторов полиции» у псевдоправоохоронному органі, інформує Харківська обласна прокуратура.

Зрадник складав та погоджував графіки чергувань «участковых инспекторов», організовував патрулювання міста підлеглими, вів облік виходу на роботу особового складу незаконного правоохоронного органу.

Обвинуваченого судитимуть заочно у Ленінському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування проводили слідчі другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві, Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Управління СБУ в Харківській області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #прокуратура #колаборант
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...