• Головна
  • "Розбудова" російської освіти в області: на Харківщині силовики виявили секретні документи РФ, - ВІДЕО
Відеосюжет
20:45, 8 листопада 2022 р.

"Розбудова" російської освіти в області: на Харківщині силовики виявили секретні документи РФ, - ВІДЕО

Відеосюжет

Силовики отримали чергові докази спроби впровадити російську освіту на Харківщині.

У так званому "відділі освіти", що сформували в Ізюмі під час окупації міста, правоохоронці вилучили папку з секретними документами, у яких зазначено, як мала проходити "розбудова" російської освіти в області. Про це повідомили у прес-службі Офісу генерального прокурора України.

Серед документів - "Матеріали до наради з питань підтримки та розвитку систем освіти Харківської області". Одним з кураторів цього процесу було Міністерство просвітництва Російської Федерації.

Загарбники мали за мету видати учням російські атестати про закінчення 11 класів. В одному з документів наголошено, що "Мінпросвітництва треба прискорювати з друку атестатів на базі Бєлгородської області".

Також серед планів було запрошення до регіону викладачів з РФ. Особливий акцент мав бути на "істориках та літераторах" з метою запровадження "патріотичного виховання".

В одному з документів зазначено, що діти мають орієнтуватися виключно на заклади вищої освіти у Бєлгородській області.

Крім того 1-2 дітей, що "особливо відзначилися ", росіяни планували відправити до табору в тимчасово окупованому Криму, а учнів 7-9 класів - до Бєлгорода. Під прикриттям "турботи та відпочинку" планувалася російська пропаганда для дітей.

Вилучені документи будуть використані прокурорами для притягнення до відповідальності колаборантів та розслідування злочинів, пов‘язаних із впровадженням російської освіти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#секретні #документи #освіта #російська #міністерство
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...