• Головна
  • Бездротова сигналізація — чи працюватиме у приватному будинку?
Новини компаній
08:47, 2 листопада 2022 р.

Бездротова сигналізація — чи працюватиме у приватному будинку?

Новини компаній

Бездротова сигналізація використовує сучасні технологічні рішення підвищення безпеки на об'єкті. Однак чи ефективне це рішення для приватного будинку? Які функції пропонує бездротова сигналізація? Щонайменше установка дає відчуття безпеки. Вона не тільки відлякує зловмисників, а й при правильному налаштуванні застерігає мешканців будинку від різних небезпек. Система може включати захист від злому, датчики газу, диму або попередження про затоплення. В будь-якому випадку охорона квартир, підкріплена даним засобом, підвищує спокій мешканців.

У чому переваги бездротової системи сигналізації

В основі переваг установки охоронної сигналізації лежить технологія бездротового зв'язку між датчиками. Оскільки у пристроях використовується радіозв'язок, їхнє управління також може бути дистанційним. Бездротовий тип легко налаштовується та керується за допомогою спеціальної програми для смартфона або планшета.

Бездротова сигналізація — чи працюватиме у приватному будинку?, фото-1

Використання модулів бездротового зв'язку означає, що більше немає потреби у проводці від панелі керування до кожного датчика. Це значно спрощує монтаж та гарантує, що розташування сповіщувачів нічим не обмежене. У бездротових установках використовують датчики, що мають власне живлення. Це невеликі пристрої, які можуть успішно використовувати акумулятор. Вам також не потрібно турбуватися про те, що батарея розрядиться без попередження. Система повідомить вас про необхідність заміни. Ви можете вимкнути електрику в будинку на час відсутності, а сигналізація все одно захистить будівлю від злому.

Управління бездротовою сигналізацією інтуїтивно зрозуміле. Ми настільки звикли користуватися програмами для смартфонів, що оволодіти системою ні для кого не повинно стати проблемою.

Чи має бездротова сигналізація слабкі місця

Вище ми лише перерахували переваги бездротових систем. Однак це не означає, що вони є 100% ідеальним вибором. Приймаючи рішення про встановлення, необхідно враховувати дрібні недоліки.

  • Ціна — бездротові системи все ж таки дорожчі за аналогові. Як відомо, бездротовий зв'язок може бути схильний до перешкод. На надійність системи впливають різні фактори, у тому числі товщина та кількість стін, що відокремлюють сповіщувач від контрольної панелі.
  • Модулі бездротового зв'язку для сповіщувачів та контрольної панелі мають певний радіус дії. Тому при розміщенні елементів бездротової сигналізації необхідно враховувати відстані, рекомендовані виробником.
  • Використання бездротового зв'язку пов'язане із ризиком зовнішньої атаки. Примусове аналогове встановлення вимагає фізичної присутності на об'єкті. У випадку бездротових систем зломщик використовує замість плоскогубців комп'ютер із відповідним програмним забезпеченням. Звичайно, зламати систему непросто, але при виборі бездротової сигналізації варто звернути увагу на рівень безпеки від атак через мережу.

Установка охоронної сигналізації завжди є гарним рішенням, оскільки підвищує рівень безпеки в оселі. Якщо вирішите використовувати цифрове бездротове встановлення, то можете розраховувати на розширений функціонал системи та більший контроль за її коректною роботою. Бездротові варіанти набувають все більшої популярності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...