• Головна
  • СБУ повідомила про підозру двом представникам окупаційної влади на звільненій Харківщині
16:31, 20 жовтня 2022 р.
Надійне джерело

СБУ повідомила про підозру двом представникам окупаційної влади на звільненій Харківщині

СБУ повідомила про підозру двом представникам окупаційної влади на звільненій Харківщині

За даними слідства, 48-річний місцевий мешканець від початку окупації селища Чкаловське Чугуївського району добровільно пішов на співпрацю з представниками окупаційної адміністрації рф.

З березня він обіймав посаду «голови об'єднаної громади», здійснюючи в інтересах ворога організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у Чкаловському та ще дев'ятнадцяти прилеглих населених пунктах, повідомив речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула.

Ще один місцевий 42-річний колаборант виявив бажання стати «старостою» Чкаловського. Від початку липня до вересня він регулярно брав участь у засіданнях окупаційної адміністрації в м. Балаклія, здійснював за їх вказівкою збір інформації та заяв від мешканців Чкаловського.

Співробітники СБУ затримали «старосту» Чкаловського після деокупації селища. «Голова громади» втік на територію країни-агресора ще на початку контрнаступу Збройних Сил України. Наразі його оголошено у розшук.

Слідчі СБУ повідомили обом зловмисникам про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Викриття колаборантів здійснювали співробітники Управління СБУ в Харківській області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #СБУ #колаборанти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...