• Головна
  • Керамограніт і звичайна керамічна плитка: топ-5 відмінностей
Новини компаній
14:00, 13 жовтня 2022 р.

Керамограніт і звичайна керамічна плитка: топ-5 відмінностей

Новини компаній

Керамограніт – незвичайна версія кераміки, яка виготовляється в особливих умовах. Сировина для виготовлення класичної кераміки та керамограніту одна і та сама. Однак ці облицювальні матеріали мають зовсім різні властивості. І зумовлена ця різниця саме технологією виготовлення. Чимало користувацьких властивостей є саме на користь керамограніту.

В інтернет-магазині PLITKA4YOU представлено широкий асортимент керамогранітних виробів. Тут можна підібрати його за брендом, популярною колекцією, країною-виробником, розміром, кольором та типом і стилем поверхні.

Рекордна водонепроникність

Навіть найпростіша керамічна плитка має суттєвий опір до проникнення води. Однак керамограніт – особливо міцний і водонепроникний. Це пояснюється тим, як його виготовляють:

  • крихту граніту під великим тиском і за високої температури випалюють;
  • між частинками не залишається простору в який може потрапити волога;
  • виготовлення відбувається за наявності у камері підвищеного тиску, що гарантує ущільнення матеріалу до максимальних показників;
  • рівномірна, однакова структура практично сплавляється в один облицювальний матеріал із однаковими властивостями.

Внаслідок такої технології виготовлення керамограніт серед керамічних виробів вважається одним із найкращих за показниками водонепроникності. Цей показник складає 0,05%, тоді як звичайна керамічна плитка має водопроникність на рівні 3-5%.

«Вічна» поверхня

Поверхня керамограніту практично не стирається і не зазнає ушкоджень. Навіть тоді, коли внаслідок щоденного використання, наприклад плитки укладеної на підлогу, стирається верхній шар, структура залишається незмінною. Саме тому термін служби – дуже тривалий, а поверхня є «вічною». Вона не потребує ремонту чи обслуговування.

Реакція керамограніту на проміння сонця і найсильніші кислоти

Особливість цього облицювального матеріалу в тому, що його можна застосовувати як у приватній оселі, так і в майстерні чи для комерційного приміщення. Навіть якщо на підлозі опиниться агресивна і дуже їдка кислота, поверхня керамограніту не зміниться. Його поверхня настільки міцна та хімічно нейтральна, що навіть найпотужніші розчинники та луги, кислоти і солі не діють. І не можуть зруйнувати поверхню.

Так само він нейтральний до сонячного проміння, яке може постійно просвічувати його поверхню. В цьому одна з важливих відмінностей, порівняно із синтетичними матеріалами, які бояться ультрафіолетових променів і втрачають під їх дією, міцність.

Безшовна поверхня – це керамограніт

Тренд на поверхні, що виглядають як моноліт, як єдине ціле – продовжується. Це і справді виглядає стильно і підкреслює якість, дизайнерські властивості поверхні. Керамограніт ідеально підходить для такого дизайну. Він рівний, має таку, що сприймається як одне ціле, поверхню. Для того, щоб досягти таких параметрів, використовують особливу технологію – ректифікацію. Вона складається із шліфування та дуже точної обрізки торців. Так виготовляється дуже якісний матеріал, що має мінімальні розміри міжплиткового простору і може виглядати ззовні як єдина площина. Такі площини особливо ефектно виглядають у великих кімнатах, де можна показати структуру підлоги і де вона залишається відкритою.

Строк використання

Керамограніт – майже вічний матеріал, що може досягати показників у першості за міцність і якість із натуральними каміннями. Навіть за найжорсткіших умов використання, він витримує мінімум півстоліття ефективного користування. А за наявної ціни на цей облицювальний матеріал, складно знайти рівного йому конкурента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...