• Головна
  • Посол Франції відвідав місця масового поховання в Ізюмі, - ФОТО
12:57, 22 вересня 2022 р.

Посол Франції відвідав місця масового поховання в Ізюмі, - ФОТО

Посол Франції відвідав місця масового поховання в Ізюмі, - ФОТО

У середу 21 вересня Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Етьєн де Понсен відвідав місця масового поховання у місті Ізюм.

Під час візиту очільник обласної прокуратури Олександр Фільчаков подякував Франції за допомогу для Харківщини у такий складний період, інформує Харківська обласна прокуратура.

Посол Франції відвідав місця масового поховання в Ізюмі, - ФОТО, фото-1



Нагадаємо, шо місяць назад французькою стороною Офісу Генпрокурора була передана лабораторія ДНК як гуманітарна допомога, призначена для оперативного вирішення питання з виявлення та ідентифікації жертв війни на деокупованих територіях. Наразі вказана лабораторія працює на території масових поховань в Ізюмі на базі Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса».

Посол Франції відвідав місця масового поховання в Ізюмі, - ФОТО, фото-2

Французький посол поспілкувався з прокурорами, поліцейськими, експертами та криміналістами та подивився як працює лабораторія ДНК. 

Посол Франції відвідав місця масового поховання в Ізюмі, - ФОТО, фото-3

Завдяки роботі мобільній лабораторії є реальна можливість на високому рівні швидко ідентифікувати тіла загиблих в Ізюмі та провести аналіз будь-яких біологічних матеріалів, виявлених на місцях злочинів.

Посол Франції відвідав місця масового поховання в Ізюмі, - ФОТО, фото-4

Після деокупації Харківщини весь світ побачив, які звірства залишила після себе російська армія. Тому наприкінці візиту Етьєн де Понсен виразив надію та сподівання на передачу ще однієї мобільної лабораторії ДНК від Франції для розкриття воєнних злочинів, вчинених країною-агресором.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Ізюм #посолФранції #масовепоховання #лабораторіяДНК
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...