• Головна
  • У Харкові перепоховають в окремих могилах з усіма почестями загиблих на війні бійців тероборони
17:44, 19 вересня 2022 р.

У Харкові перепоховають в окремих могилах з усіма почестями загиблих на війні бійців тероборони

У Харкові перепоховають в окремих могилах з усіма почестями загиблих на війні бійців тероборони

Влада Харкова розпорядилася перепоховати на цвинтарі №18 загиблих на війні бійців і мирних жителів міста, яких упродовж лютого-березня хоронили з порушенням процедури.

Харківський міський голова Ігор Терехов сьогодні, 19 вересня, провів нараду щодо перепоховання. Як повідомив мер Харкова, у перші місяці війни працівники КП «Ритуал» здійснювали поховання з порушенням законодавства України. У КП «Ритуал» провели службове розслідування, за результатами якого були ухвалені кадрові рішення.

Нинішньому керівництву КП «Ритуал» поставлене завдання – виправити ситуацію, що склалася за попереднього керівника підприємства, та перепоховати тіла відповідно до законів України.
Міський голова зазначив, що підприємству виділять додаткові кошти з міського бюджету, щоб померлі були поховані належним чином.

Тіло бійця тероборони Романа Симонка, який загинув під час обстрілу будівлі Харківської обласної військової адміністрації, планують перепоховати з усіма почестями вже наступного тижня на Алеї Слави, на тому ж цвинтарі №18, де він покоїться зараз, але у спільній могилі.

«Люди пішли з життя, коли почалася війна, але потрібно якнайшвидше перепоховати їх по-людськи, кожного в окремій могилі, як вони на те заслуговують», - підкреслив мер Харкова.
Нагадаємо, що після журналістського розслідування виник скандал з ганебною історією поховання Романа Сімонка, бійця харківської тероборони, одного з тих, хто загинув у будівлі Харківської обладміністрації після ракетних ударів 1 березня. Батьки шукали його півтора місяця, зрештою знайшли в центральному морзі. Там їх переконали підписати лист, яким доручають поховання тіла «місту». А коли наступного дня вони передзвонили, що все ж таки хочуть організувати це самі — їм повідомили, що Романа вже поховали. Замість обіцяного окремого місця на Алеї Героїв була ледь помітна табличка з неправильно вказаним прізвищем над засипаною траншеєю з тілами.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #Терехов #перепоховання
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...