• Головна
  • Здавав місцезнаходження ЗСУ представнику ФСБ: у Харкові взято під варту держзрадника
17:57, 1 вересня 2022 р.
Надійне джерело

Здавав місцезнаходження ЗСУ представнику ФСБ: у Харкові взято під варту держзрадника

Здавав місцезнаходження ЗСУ представнику ФСБ:  у Харкові взято під варту держзрадника

Досудовим розслідуванням встановлено, що у липні цього року чоловік почав спілкуватись зі співробітником ФСБ РФ. Від нього підозрюваний отримав завдання — збирати інформацію про місця розташування ЗСУ у Харкові та області.

Перебуваючи на території Харківського району, чоловік зібрав інформацію про розміщення блокпостів на вказаній території та передав інформацію представнику ворожої держави, інформує Харківська обласна прокуратура.

Прибувши до Харкова, прихильник «руського миру» приїхав до місцевості поблизу однієї з військових частин та наніс відповідні зображення на карті про вказаний об‘єкт. Після цього він передав всю інформацію російському агенту.

30 серпня, під час виконання чергового завдання від представника ФСБ РФ, чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Слідчим суддею Київського районного суду м. Харкова підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 49-річному мешканцю Балаклійського району за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудове розслідування та оперативний супровід проводить Управління СБУ в Харківській області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #ЗСУ #шпіонаж #держзрада #прокуратура
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...