• Головна
  • Чи вигідно працювати бухгалтером?
Новини компаній
15:00, 5 вересня 2022 р.

Чи вигідно працювати бухгалтером?

Новини компаній
Чи вигідно працювати бухгалтером?, фото-1

Професія бухгалтер у сучасному світі завжди була і залишається затребуваною. Жодний бухгалтер не залишиться без роботи. Хороший бухгалтер потрібний усім підприємствам, не важливо малий це бізнес чи великий. У різних держустановах таких як школа, лікарня, військова частина, а також у комерційних організаціях без бухгалтера не обійтися.

У цій статті ми розповімо, що має вміти бухгалтер, а також плюси та мінуси такої професії.

Кожен бухгалтер має мати вищу освіту. Якщо ви навчалися в технікумі за радянських часів, ваша освіта прирівнюється до вищої. Бо на той час не було університетів.

Обов'язки бухгалтера залежать від того, де він працює в першу чергу. Якщо це велика компанія, там може бути цілий відділ бухгалтерії, тому що з величезним обсягом роботи одному бухгалтеру не впоратися, тому у великих компаніях зазвичай набирається великий штат бухгалтерів. Співробітники поділяються на підрозділи. Кожен із яких відповідає за свій план обов'язків. Існує бухгалтер із зарплати, ревізор, бухгалтер з оподаткування та первинної документації, банківський бухгалтер та найголовніший бухгалтер, який відповідає за весь відділ.

Якщо ж розглядати роботу у малому бізнесі чи ФОП, то доведеться виконувати кілька операцій, таких як розрахунок заробітної плати, ведення первинної документації, розрахунок податків та проведення операцій з банку.

У невеликих компаніях бухгалтер може займатися і підбором персоналу, оформляти співробітників на роботу, розраховувати звільнених, приймати заявки на відпустку, робити розрахунок лікарняного листа. У період звітності, у стислі терміни здавати всі документи до податкової.

Якщо компанія бере участь у тендерах, то бухгалтер може займатися підготовкою документів на участь. Готує документи на отримання гранту чи держпідтримки. Це дуже велике і відповідальне навантаження, тому що саме від правильного заповнення документів та їх подання в строк залежить отримає компанія грант чи пільги, виграє тендер чи ні.

Досвід бухгалтера дуже важливий для компанії, тому багато хто віддає перевагу бухгалтерам саме з досвідом роботи. Особливо це стосується головного бухгалтера та ведучого.

Така професія до душі не всім, хто любить свою роботу, а хто ні. Думки у кожного різні. У будь-якій професії є свої плюси та мінуси. Тут уже треба вирішувати самій людині, обирати таку професію та роботу чи ні.

Плюсом цієї професії є необмежений вибір місць роботи, включивши пошук вакансій за категоріями, можна переглянути різні пропозиції від роботодавців. Гідні умови праці – чистий, затишний та теплий кабінет. Бухгалтер має авторитет у компанії, а головний бухгалтер взагалі другий управлінець після директора.

Другим плюсом є можливість працювати віддалено, наприклад, вдома або в будь-якому іншому місці незалежно від офісу, головне мати інтернет. Таким чином, можна вести кілька малих підприємств. А якості, які набуває бухгалтер у процесі своєї роботи, добре можуть стати в нагоді для сімейного бюджету.

Якщо вам така робота до душі, ви зможете знайти нову або поміняти стару роботу, перейшовши на сайт компанії з працевлаштування та включити пошук роботи за професіями.

На таких сайтах можна шукати роботу не лише за фахом бухгалтер, а й по компаніях. Можливо у вас є на прикметі компанії в яких ви хотіли б працювати. Дізнатися, чи є у них вільні вакансії, ви можете з пошуку роботи по компаніях.

У цій професії, як і в інших, теж присутні свої мінуси. Наприклад, не завжди можна взяти відпустку, тому що існує період звітності. Саме в цей час відпочити не вийде. Бухгалтер має велику відповідальність. Тому якщо ви не стресостійка людина, вам така посада не підійде, тому що ви можете заробити хронічний стрес. Робота передбачає навантаження очі. Уподобання віддають досвідченим спеціалістів, якщо у вас немає досвіду і вам потрібна термінова робота з гарною зарплатою, то вам потрібно буде витратити чималий час для пошуку такої роботи без досвіду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...