• Головна
  • SaveTrempel: як харківська IT-спільнота допомогає захисникам
Партнерський матеріал
12:00, 29 серпня 2022 р.

SaveTrempel: як харківська IT-спільнота допомогає захисникам

Партнерський матеріал

І хоча цього року багато харків'ян святкують день міста далеко за його межами, проте це не означає, що вони не можуть його привітати. За словами команди фонду SaveTrempel, найкращий подарунок місту – це  донат на потреби захисників.

Хто створив фонд SaveTrempel?

Спільнота харківських волонтерів ще з 2014 року була надактивною у своїй діяльності. А з повномасштабним вторгненням росії ця спільнота суттєво зросла, адже зросла й потреба в запитах від військових. Одна з найпотужніших волонтерських ініціатив у Харкові створена айтівцями. Серед найбільш «харківських» ІТ-фондів – SaveTrempel. Назва говорить сама за себе: кожен з команди фонду так чи інакше пов'язаний із Харковом, тому вони вирішили цілеспрямовано допомагати рідному місту.

«Ми не збираємося нікуди їхати, адже в цьому місті є частина кожного з нас», – запевняє команда фонду.

Фонд SaveTrempel організували учасники громадської організації Харківський IT Кластер. Команда самого Кластера також задіяна у волонтерстві, бо має багаторічний досвід у подібних проєктах. Таких, як IT4Life, що допомогав мешканцям регіону під час ковіду та допомагає під час війни. Тоді до проєкту долучалось багато компаній-учасників Кластера. Наприклад, компанія Sloboda Studio, керівник якої – співзасновник фонду SaveTrempel:

«Я не хочу зупинятись допоки Україна не поверне Крим та Донбас», – так пояснює свою мотивацію Павло Обод.

Фокус – захисники на Харківському напрямку.

SaveTrempel фокусується виключно на придбанні необхідного для військових на Харківському напрямку. Загалом фонд покриває запити близько 55 тисяч захисників. До проєкту залучені волонтери-експерти, щоб на постійній основі забезпечувати амуніцією.

Команда фонду наголошуює, що ініціативи локальних фондів не менш важливі за державні. Адже державний апарат найкраще справляється із масштабними завданнями, наприклад, домовитись із закордонними партнерами про сучасну зброю або санкції.

А от дрони, автівки, тепловізори – для військових все це «розхідники», які ламаються ледь не щодня і кількість яких потрібно поновлювати максимально оперативно. Тому волонтерські ініціативи тут діють швидше й ефективніше.

eoolzoH1HzIhP6fWQICxWhQJIatq6Dd3d5iyuODuZFKPRCIOu7ePgvtyjKSzYnSVaQauU6vrf9MsXZ64Wbqj2nPqsH6Q77Y7saHcX2Vexla_Er8ti6l8OVA8m4f7S2DK-OttSZUUVOPxeA7QDIhuz0M

З останніх здобутків SaveTrempel – квадроцикл, якому дуже зраділи військові. Там, де немає нормальних доріг, саме цей вид транспорту дозволяє оперативно евакуювати поранених військових. Також часто доводиться купувати дрони.

«На жаль, дрон на фронті може прожити менше, ніж один день. Проте прожити без таких «очей» самі військові не можуть», - ділиться Олена Лоєнко, волонтерка проєкту.

Команда SaveTrempel не тільки закриває поточні проблеми, але й продумує діяльність на кілька місяців вперед. Нещодавно було погоджено придбання «буржуйок» для військових, які дозволять їм зігріватись в холодну пору року.

Стань Воїном Тремпеля

Щоб планувати бюджет фонду, команда відкрила підписку, яка теж дуже «харківська». Підписник на допомогу – це Воїн Тремпеля. Кожен воїн може підтримати фонд SaveTrempel на будь-який гаманець: місячною вартістю круасанів у «Кулиничах», сніданків у «Coffein» або відпочинком у гольф-клубі. А коли настане Перемога, кошти з підписок будуть спрямові на відновлення рідного Харкова.

Якщо ви бажаєте стати Воїном Тремпеля, зробіть підписку за посиланням: https://voisko.savetrempel.org/

Два великих збори

Саме зараз оголошено два великих збори: на квадроцикли та рації. Для кожного окремого збору створено власну «банку». Хочете підтримати захисників Харкова разом з SaveTrempel? Саме час задонатити на квадроцикл або рації. 

Задонатити на 2 квадроцикли для 225 БО ТРО: https://send.monobank.ua/jar/9Az8wiosRX

Задонатити на 10 рацій для «Фрайкор»: https://send.monobank.ua/jar/573GHjKScE

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...