• Головна
  • РФ потрапить під «сталеву українську молотарку», якщо знову спробує атакувати Харків, — експерт
17:04, 2 серпня 2022 р.
Надійне джерело

РФ потрапить під «сталеву українську молотарку», якщо знову спробує атакувати Харків, — експерт

Військовий експерт Петро Черник заявив, що Росія потрапить під сталеву українську молотилку, якщо знову спробує атакувати Харків.

«Нехай пробують, бо чим більше загине їхньої живої сили і чим більше техніки буде знищено, тим однозначно краще. Головну нашу стратегію я назвав би таким специфічним явищем — сталева українська молотарка. Як у млині жорна постійно перемелюють пшеницю на борошно, так і нам треба перемелювати ворога на пил», — сказав військовий експерт в ефірі Радіо НВ.
При цьому він зазначив, що, на жаль, цей процес триватиме довго.

«Поділяю вашу думку, що ризик навколо Харківської області є, проте тут є певний стриманий стратегічний оптимізм, що для повноцінного захоплення на цю хвилину ресурсів у них немає», — додав Черник.

За словами експерта, Харків буде під серйозним артилерійським і ракетним обстрілом, оскільки розташований за 40 км від російського кордону.

«Такі установки, як Піон калібру 237, мають у своїй комплектації активно-реактивний снаряд, який може стріляти до 50 кілометрів. Більше того, вони зараз зенітно-ракетні комплекси С-300, які призначені для збивання швидкісних великих повітряних цілей, перенастроюють для стрільби по наземних пунктах, це близько 100 кілометрів, досить багато. І боєприпаси саме до цих систем вони обчислюються тисячами», — розповів він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #рф #війна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...