• Головна
  • ТОП-10 харківських Телеграм-каналів, яким можна довіряти, - ФОТО
ТОП від 057
13:00, 22 червня 2022 р.

ТОП-10 харківських Телеграм-каналів, яким можна довіряти, - ФОТО

ТОП від 057

Десять харківських Телеграм-каналів, яким можна довіряти.

З початку повномасштабної війни між Росією і Україною інформаційний фронт став одним із головних у протистоянні з окупантами. І на рівні зі ЗМІ ворожій пропаганді активно протидіють різні Telegram-канали. Аудиторія подібних каналів налічує від кількох десятків тисяч до більше ніж мільйона підписників. Це дозволяє їм в короткій і простій формі доносити важливу, а головне правдиву інформацію до великої кількості українців, які можуть стати жертвами російських фейків і маніпуляцій.

Редакція сайту 057 розповідає про десять Телеграм-каналів з перевіреною інформацією про життя Харкова та області.

"Типичная Алексеевка"

ТОП-10 харківських Телеграм-каналів, яким можна довіряти, - ФОТО, фото-1

Телеграм-канал "Типичная Алексеевка" здебільшого публікує новини однойменної частини Харкова і всього Шевченківського району. Тут мешканці Олексіївки можуть знайти для себе оперативну інформацію щодо, наприклад, відключення світла чи ворожих "прильотів". Але про новини міста і країни адміністратори не забувають. На канал підписані більше 63 тисяч людей.

"Харьков 1654"

ТОП-10 харківських Телеграм-каналів, яким можна довіряти, - ФОТО, фото-2

Телеграм-канал "Харьков 1654" має у своїй назві дату заснування міста і до початку повномасштабного вторгнення РФ багато уваги приділяв історії Харкова та пропагував "гордість за своє місто". Усі бажаючі могли знайти цікаві історичні факти чи архівні фото. Також "Харьков 1654" відомий висвітленням соціальних і політичних скандалів у місті. Однак після 24 лютого адміністратори активно розповідають про бойові дії на території регіону і розвінчують фейки ворожої пропаганди. На канал підписані більше 138 тисяч людей.

"Медіагрупа Накипіло"

ТОП-10 харківських Телеграм-каналів, яким можна довіряти, - ФОТО, фото-3

Телеграм-канал "Медіагрупа Накипіло" є площадкою для оперативного висвітлення харківських новин однойменною командою громадянських журналістів. Перш за все вони займаються авторськими матеріалами - інтерв'ю, історії, спецпроекти і так далі. Але на їхньому каналі жителі також можуть знайти новинний контент і репортажі з місць подій. Він є одним із небагатьох харківських Телеграм-каналів, який висвітлює новини на українській мові. На канал підписані більше 7 тисяч людей.

"Харьков NOW"

ТОП-10 харківських Телеграм-каналів, яким можна довіряти, - ФОТО, фото-4

Телеграм-канал "Харьков NOW" висвітлює загальні новини міста та області. Тут харків'яни можуть знайти інформацію про війну, політику, соціальні теми і таке інше. До того ж "Харьков NOW" оперативно публікує новини щодо обстрілів міста. На канал підписані більше 46 тисяч людей.

"ХС"

ТОП-10 харківських Телеграм-каналів, яким можна довіряти, - ФОТО, фото-5

Телеграм-канал "ХС" спеціалізується на новинах найбільшого району Харкова - Салтівки. В цьому телеграмі мешканці Салтівки можуть знайти оперативну інформацію щодо свого району - аварійні відключення, місцеві проблеми, кримінал і таке інше. Але з початком бойових дій "ХС" почав активно висвітлювати війну і політику. За словами самих адміністраторів, у своїх новинах вони використовують багато ненормативної лексики. На канал підписані більше 221 тисячі людей.

"Харьков LIVE"

ТОП-10 харківських Телеграм-каналів, яким можна довіряти, - ФОТО, фото-6

Телеграм-канал "Харьков LIVE" - ще один відомий загальноміський новинний майданчик, який є чи не найстарішим у Харкові. За словами самих адміністраторів, вони роблять контент щодня з 2013 року. На цьому каналі публікують основні новини міста - політика, кримінал, пригоди, скандали і багато чого іншого. Однак з початку війни тут почали активно висвітлювати тему бойових дій і загальноукраїнські новини. На канал підписані більше 221 тисячі людей.

"Автомобильный Харьков"

ТОП-10 харківських Телеграм-каналів, яким можна довіряти, - ФОТО, фото-7

Телеграм-канал "Автомобильный Харьков" спеціалізується на новинах зі світу машин. Тут харківські водії завжди можуть знайти актуальну інформацію про ДТП, затори, ціни на бензин, нові правила ПДР і так далі. Але після повномасштабного російського вторгнення адміністратори почали висвітлювати новини про війну і навіть політику. На канал підписані більше 16 тисяч людей.

"ТипичнОЕ ХТЗ"

ТОП-10 харківських Телеграм-каналів, яким можна довіряти, - ФОТО, фото-8

Телеграм-канал "ТипичнОЕ ХТЗ" здебільшого публікує новини про однойменну "кримінальну" частину міста та весь Індустріальний район. І до війни цей канал був відомий саме висвітленням ДТП, бійок, бандитських розбірок, вбивств, крадіжок і так далі. А вже після повномасштабного нападу РФ на Україну адміністратори багато уваги приділяють тематиці війни і оперативно інформують жителів ХТЗ про можливі загрози і "прильоти" по району. На канал підписані більше 68 тисяч людей.

"Ху*вый Харьков"

ТОП-10 харківських Телеграм-каналів, яким можна довіряти, - ФОТО, фото-9

Телеграм-канал "Ху*вый Харьков" висвітлює головні новини міста і області. Його знають за специфічною подачею інформації з великим використанням матів, жартів і мемів. На "ХХ" можна знайти багато інсайдів щодо політичного розкладів чи закулісного життя міста. Адміністратори не цураються різко висловлюватись в бік перших осіб Харкова і вказувати на найбільш болючі проблеми міста. Також канал відомий своєю русофобією і активною боротьбою проти кремлівської пропаганди. На канал підписані більше 499 тисяч людей.

"Суспільне Харків"

ТОП-10 харківських Телеграм-каналів, яким можна довіряти, - ФОТО, фото-10

Телеграм-канал "Суспільне Харків" є акаунтом суспільного мовника в Харківській області. Цей канал відомий своєю оперативністю, офіційними даними від першоджерел і репортажами з місць подій. Також саме "Суспільне" здебільшого першим публікує інформацію про повітряну тривогу, загрозу артилерійського обстрілу чи "прильоти", які вже трапились. Вагомий плюс каналу - написання новин українською мовою. На канал підписані більше 110 тисяч людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#телеграм #канали #харківські #новини #інформація
Високі оцінки користувачів за Повнота інформації
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...