• Головна
  • Топ 5 новинок нон фікшн, які варто прочитати у 2022
Новини компаній
11:30, 25 травня 2022 р.

Топ 5 новинок нон фікшн, які варто прочитати у 2022

Новини компаній

На книжковому ринку України останнім часом з’явилося чимало новинок нонфікшн. Зважаючи на щорічне збільшення накладів, ми можемо сказати, що ці книги стали доволі популярними. 

Нон фікшн - це особливий літературний жанр, для якого характерна побудова сюжету виключно на реальних фактах. Автор, спеціаліст певного профілю, через власне бачення світу, життєвий досвід, естетичні, релігійні та політичні переконання викладає наукові факти доступною мовою, так, щоби вони зацікавили  простих людей.  

Зараз найбільш популярна нон фікшн література таких жанрів:

  • довідники та навчальні посібники

  • енциклопедії

  • путівники

  • публіцистика

  • біографії

  • мемуари.

Тож якщо ви досі сумніваєтеся, варто чи ні читати подібні твори, якщо хочете «спробувати на зуб» нон фікшн книги, пропонуємо топ-5 новинок, прочитавши які, ви назавжди залишитеся фанатом саме цього жанру літератури.

427Zm57p6GP8zY-fuDEF_S5eYDKkOV3OC0h82UJKnjdRGnXpDxWjO8myo_Zh8xTsLoWh8VSAvCofSqvjTOdO0DC9UUq--X6qL_92evZB1hZ8m_BEBRL8Ur4eysK4MA7pYFt0hto

1. Пташина історія. Скандали, інтриги і мистецтво виживання.

Це безумовно  найкраща книжка про птахів українською мовою! Вона вже стала бестселером, аж ніяк не нагадує старі-нудні шкільні підручники з біології, а швидше схожа на детектив і любовний роман, головні герої яких – не люди, а пернаті! «Розборки» і зради, підступи і змови – тут є все!

Наталя Атамась дотепло і цікаво проводить паралелі між життям птахів і людей, який традиційно об’єднують  родинні відносини, «квартирне» питання і  виховання дітей. Тому дуже рекомендуємо цю книгу про птахів усім, хто цікавиться природою!


g4p4ZIC1Hq8JcJtAg3IYwq7lNpZE0QRHUZhyf6beF-otgdaFZ-NZvxO3usj6p6P6Vt8eFBjGH4Mh6KDho4p_8fHfTB2rjHW1mQhVqO8rWk25mW48BZHLzXivTy9-OtxEE-lGJsQ

2. Медицина доказова і не дуже.

Андрій Сем'янків -  лікар та відомий автор популярного медичного блогу MED GOblin. Він доступно, зрозумілою мовою, пояснить,  принципи роботи ліків, розкаже, що приховує гомеопатія і нетрадиційна медицина, розповість про всі суперечки щодо стовбурових клітин.Важливо, що все у книзі має посилання на численні дослідження та наукові статті, а ще у цьому виданні є  qr код з детальними поясненнями усіх тем!Прочитавши «Медицину доказову і не дуже» ви зможете критичніше ставитися до медичних діагнозів та байок, перестанете вірити у силу «фуфломіцинів» і теорію фармацевтичних змов.

Топ 5 новинок нон фікшн, які варто прочитати у 2022, фото-1

3. 10 країн після карантину

У цій книзі мандрівник Роман Маленков описав найкращі 10 країн, які варто відвідати після карантину. Це насамперед Греція, Мальта, Чехія, Словаччина,  Туреччина й інші, які особисто  вразили автора своїм неповторним колоритом.  Ви тут знайдете не лише «подорожні нотатки», а й практичні рекомендації: на що звернути особливу увагу, куди піти, що відвідати, що скуштувати, де заночувати, чого уникнути і з ним познайомитися! 

oGxiO_aoyeZrN7gHR8L4x9YBEsnVs4kR-5ioZAOYFUqRRDNWLu86YvqI49XuohLy9BWY4Mkh-o7TlTArau-JWtDASNOFRko_WXdxmuDQrJFuN3jtUpw2n4LqY0XqwmLDL5C_kcA

4. Слідуй за розбитим черепом: історія еволюції скелета

Науковець Леонід Горобець простежує, як змінювалися  тіла, кістки і скелет, та пояснює на прикладах  динозаврів, людей і риб, як працювала всі ці роки еволюція.

Ви дізнаєтеся, навіщо жаби «відмовилися» від ребер, чому крокодиляче м'ясо нагадує на смак курятину, яка риба швидша за гепарда і чому у більшості істот очі розміщені на …. голові!   

08BLe6hnJfnFbmlIidFhyVJVQZ2wQ1TqCmXneNJZR-bJ1_jlNw2OEle25V6uVUDCXCHvWOa78gdGMGAXI7Veylj3bjet9UB4fpp3kmcVr7Ntoie8UF_kKhPosmMI_v7S6ZQ2gYE

5. Хімія повсякдення

Ця книга пояснює, як «працюють» речі та явища, з якими ми стикаємося щодня, — приготування їжі, прибирання, ожеледь на дорогах тощо.

Навіть якщо ви ну дуже далекі від хімії, то все одно  захоплено прочитаєте, за  яким принципом діють марихуана, пестициди і шампунь, або звідки взялися мило й антисептик.

Отож, ви вже переконалися, що книги, написані справжніми гуру, спеціалістами певної галузі, можуть бути не менш цікавими, ніж пригодницькі романи чи детективні історії?! Що життя реального світу не менш захопливе за вигадані сюжети?

Тоді радимо купити нон фікш за низькими цінами у Домі книги: https://dk-books.com/collections/novinki-non_fikshn/ – і цікава зима вам забезпечена!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...