• Головна
  • Особливості вина з Італії та Іспанії
Новини компаній
15:00, 24 травня 2022 р.

Особливості вина з Італії та Іспанії

Новини компаній

Ось уже багато років Італія та Іспанія входять до п'ятірки світових лідерів з виробництва вина. Обидві країни широко відомі своїми розкішними виноградниками, м'яким кліматом та віковими традиціями виноробства. Щорічно іспанські та італійські вина заслужено отримують престижні нагороди на міжнародних виставках та конкурсах, а також щирі зізнання від поціновувачів благородного напою. Кожна з країн намагається зберегти і підкреслити самобутність своєї продукції. Що ж такого особливого у винах Іспанії та чим примітні напої Італії, давайте розбиратися.

Особливості вина з Італії та Іспанії, фото-1

Вина Іспанії

Оригінальні іспанські вина відрізняються характерним злегка терпким смаком і густим ароматом, в якому сплітаються фруктові, дубові і квіткові акорди.

Професійні сомельє виділяють такі особливості іспанських вин:

  • Насичений, терпкий бархатистий смак із яскраво вираженими нотами фруктів, листя дуба та різнобарв'я.
  • Практично у всіх іспанських винах є характерна пікантна кислинка.
  • Переважна кількість виноробних господарств як тари для витримки напою використовує дубові бочки. Тому ледь відчутні нотки дубової деревини, при відкритті пляшки, можна сміливо зараховувати до ознак якісного іспанського вина.
  • Більшість виноділень спеціалізується з виробництва сухих чи десертних вин.
  • Найелітніші та найдорожчі марочні напої Denominacion de Origеn Calificada виробляються у двох регіонах Пріорат та Ріоха.
  • В Іспанії є власний аналог французького шампанського – кава. Понад 80% його виробництва посідає Каталонія.

Ще однією цікавою особливістю виноробства Іспанії є той факт, що для виробництва напою майстри використовують лише 20 сортів винограду, при тому, що всього на півострові можна знайти понад 600 видів лози. Ось чому, ті, хто хоч раз спробував якісний напій, виготовлений на Піренейському півострові, навряд чи сплутає його з якимось іншим.

Вина Італії

Перше, що відзначають сомельє, вина Італії дуже складно зрозуміти. Багато винороби півострова просто люблять експериментувати і завжди привносять в рецепти щось нове. З цієї причини італійські вина буквально вражають непідготовленого обивателя різноманітністю смаків та ароматів. Що, втім, зовсім не завадить полюбити їх із першого ковтка.

Особливості вина з Італії та Іспанії, фото-2

Основні особливості італійських виноробств:

  • Італійські винороби виробляють понад 200 найменувань та близько 3500 типів вина.
  • Для червоних вин характерна повнотілість, висока кислотність і яскраво виражений горіхово-фруктовий смак з м'якою гіркуватістю. Білі у свою чергу, досить легкі та спокійні з приємним квітковим післясмаком.
  • Вина, що знаходяться поза категоріями, мають спеціальну позначку vini da tavola та відносяться до різновиду столових.
  • Країна є світовим лідером у виробництві червоного вина.
  • Для багатьох сортів вина характерний аромат фіалки та чорних фруктів.

Якщо ви є шанувальником італійських або іспанських благородних напоїв, ви завжди зможете знайти їх у алкомаркеті Vintage. На полицях магазину представлена ​​вражаюча колекція вина від найкращих виноробних будинків європейських країн. При цьому не доведеться викладати цілий стан за заповітну пляшечку. Ціни в алкомаркеті більш ніж лояльні, а різноманітні акції та бонусна програма допоможуть зберегти прекрасний настрій навіть при покупці кількох напоїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...