• Головна
  • Велике значення Польщі для підтримки України
17:03, 23 травня 2022 р.
Надійне джерело

Велике значення Польщі для підтримки України

22 травня в ході візиту до України президент Польщі Анджей Дуда виступив у Верховній Раді України з промовою.

Основний меседж який озвучив польський президент полягав в тому, що Україні не пощастило із сусідом, який доводить «братерство» ракетами та терором, однак надзвичайно пощастило з іншим сусідом – Польщею, яка в період найбільшої кризи стала Україні вірним другом.

Після початку повномасштабної агресії Польща прийняла найбільшу кількість українських біженців, понад 1,5 мільйона громадян, Польща є основним транспортним хабом для західної підтримки оборонних зусиль України, Польща є одним з головних лобістів України на міжнародній арені, відверто засуджуючи російську агресію.

Заклики Польщі до єднання і братання не мають нічого спільного з російськими лицемірними заявами про «єдність» і «братерство». Відносини Києва з Варшавою засновані на взаємній повазі до суверенітету та національних культур.

Київ цінує підтримку Варшавою євроінтеграційних зусиль України і сподівається, що це слугуватиме прикладом також для Парижу, Берліну, Будапешту.

З початком російської агресії щодо України, Польща стала одним з найближчих та найміцніших партнерів України в боротьбі з російською навалою, допомагала та допомагає нашій країні озброєнням, військовою технікою, фінансами, навіть йшла мова про участь польських військових в обороні України.

Польський посол один з небагатьох хто не покинув Київ, навіть в самі тяжкі дні його оборони, продовжував працювати в столиці України, координував надання гуманітарної та військової допомоги Збройним силам України.

Слава Польщі! Слава Україні! З такими хоробрими та надійними партнерами Україна здолає будь якого ворога та захистить свій суверенітет!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Польща #Україна #Дуда
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...