• Головна
  • Кухня харківського МакДональдз на власні очі: як насправді "народжуються" ідеальні бургери та картопля фрі, - ФОТО
Новини компаній
11:00, 3 червня 2021 р.

Кухня харківського МакДональдз на власні очі: як насправді "народжуються" ідеальні бургери та картопля фрі, - ФОТО

Новини компаній
Кухня харківського МакДональдз на власні очі: як насправді "народжуються" ідеальні бургери та картопля фрі, - ФОТО

Сидячи в театрі, чи не задумувались ви, що знаходиться за лаштунками і як там все виглядає? Дивлячись улюблений серіал, чи не хотіли б ви завітати на знімальний майданчик, щоб подивитися як його знімають? Коли ви їсте свій смачний і соковитий бургер або найсмачніше морозиво, а може п’єте ароматну каву з МакДональдз, чи не цікавило вас питання, що відбувається на кухні?

Ми не обіцяємо, що в театрі ви потрапите за лаштунки. Ми не гарантуємо, що ви побуваєте на знімальному майданчику улюбленого серіалу. Проте, ми можемо показати вам, як готують ваші улюблені страви в МакДональдз.

"На власні очі": як готують бургери та картоплю фрі

Перед початком екскурсії одягаємо спеціальну "екіпіровку" – халат, бахіли, шапочку, рукавички і, звісно, маску, також потрібно було пройти ПЛР-тестування.

Кухня харківського МакДональдз на власні очі: як насправді "народжуються" ідеальні бургери та картопля фрі, - ФОТО, фото-1

Найперше оглядаємо гриль, де готують біфштекси для бургерів. Його чистять після кожного смаження. Самі м’ясні біфштекси постачає Козятинський м’ясокомбінат, що на Вінниччині. Біфштекси складаються зі 100% яловичини, без додавання жодних спецій і зберігаються у гігантських холодильних камерах при температурі -18°С. У ресторані їх смажать на грилі без олії при температурі 217°C зверху і 177°C знизу, і тільки після приготування вже додають сіль та перець. І вуаля – ідеальний біфштекс для бургера готовий!

Що стосується булочок для бургерів, то їх випікають у Дніпрі з борошна найвищого ґатунку вітчизняного виробництва, води, дріжджів, соняшникової олії й цукру. Щомісяця вони проходять оцінку на відповідність "золотому стандарту" МакДональдз. Представники відділу якості та експерти на підприємстві виставляють бали кожному виду булочки. Оцінюються аромат і зовнішній вигляд, висота, прожарювання, смак.

Кухня харківського МакДональдз на власні очі: як насправді "народжуються" ідеальні бургери та картопля фрі, - ФОТО, фото-4

Мариновані огірки для бургерів вже понад 20 років незмінно постачаються з півдня України. Ще більш соковитими ці бугери робить кетчуп із херсонських томатів. Щорічно всі інгредієнти, що постачаються в МакДональдз, "інспектують" на смак та якість в мюнхенській лабораторії.

Над робочими поверхнями на кухні закладу розміщені так звані електронні годинники, які фіксують час придатності тих чи інших продуктів, коли він стікає – вмикається звуковий сигнал і продукцію замінюють. Як пояснює директор ресторану, ця система гарантує, що кожен відвідувач МакДональдз отримає якісний, свіжий бургер чи хрумку картопельку фрі.

Кухня харківського МакДональдз на власні очі: як насправді "народжуються" ідеальні бургери та картопля фрі, - ФОТО, фото-5

Як же готують улюблену багатьма картоплю фрі? Для цього беруть картоплю сорту Інноватор, довжина однієї картоплини в середньому становить 20 см. Це природний сорт, який не містить ГМО. Що стосується фритюру, у якому готується картопля, то тут використовують найсучасніше обладнання, де олія проходить декілька етапів фільтрації. Після приготування картопля фрі зберігається до 5 хвилин.

Яке воно - морозиво найвищого ґатунку?

Морозиво готується безпосередньо у закладі у присутності клієнта. Для його приготування береться молочна основа, яка моментально охолоджується в автоматі. Основа морозива – це молоко вищого ґатунку. Його закуповують у найкращих та найбільших фермерських господарств Київської та Черкаської областей. Основи заливаються до комбомашин, працівнику залишається лише натиснути кнопку — молочна суміш автоматично комбінується з холодним повітрям, і морозиво готове!

Кухня харківського МакДональдз на власні очі: як насправді "народжуються" ідеальні бургери та картопля фрі, - ФОТО, фото-6

Кава McCafe — це 100% арабіка

Кава McCafe — це спеціальний бленд зі 100% арабіки: 80% Колумбії та 20% Бразилії. ЇЇ вирощують на плантаціях, для яких не вирубували тропічні ліси, це підтверджує міжнародний сертифікат Rainforest Alliance. Зерна обсмажують в Нідерландах, а напій готують у швейцарських кавомашинах. Зерна у кавомашині зберігають не більше чотирьох годин, щоб вони не втратили свій аромат.

Кухня харківського МакДональдз на власні очі: як насправді "народжуються" ідеальні бургери та картопля фрі, - ФОТО, фото-7

Міні-завод з виготовлення напоїв – в кожному ресторані!

Виявляється, в кожному МакДональдз є свій міні-завод, який виготовляє Кока-колу та інші напої. Автомат змішує запатентовану основу, вуглекислий газ та воду і на виході видає готовий напій.

До речі, перед тим, як потрапити до кави, чаю або автомату з виготовлення коли, вода проходить багатоступеневу систему фільтрації:

  • грубу очистку,
  • пом’якшення,
  • зворотній осмос,
  • нано- і вугільну фільтрацію,
  • ультрафіолетове очищення.

Кожен фільтр має стікер, який вказує, коли його встановили, щоб працівники ресторану розуміли, коли потрібно його обслуговувати та замінювати.

"У МакДональдз ви в безпеці". Про взірцеві стандарти чистоти, якості та безпеки

ТОП-4 цікавих фактів, які варто знати: 

  • Будь-яка страва тут проходить близько 100 перевірок на різних етапах приготування – від моменту вирощування сировини на полях, транспортування, до самого процесу виробництва. Щомісяця у кожному ресторані проводяться мікробіологічні дослідження готової продукції. 
  • Чисто майже як в операційній. Поверхні на кухні та в зоні обслуговування протирають щонайменше щогодини, а щоночі відбувається генеральне прибирання та дезінфекція обладнання. Кожні 3 години працівники ресторану змінюють маски, щогодини миють руки спеціальним антибактеріальним милом та змінюють рукавички. Термінали для оплати, диспенсери для дезінфікуючих засобів, ручки вхідних дверей зі сторони залу та вулиці протирають кожні дві години. А столи і таціпісля кожного відвідувача. 
  • МакДональдз перший в Україні почав використовувати систему НАССР, яка є важливим інструментом для контролю якості харчових продуктів на виробництві та рекомендована Міністерством охорони здоров'я для закладів громадського харчування.  
  • Мережа підтримує місцевого виробника: 60% постачальників МакДональдз – українські підприємства. Вони регулярно проходять 4 суворі аудити на рік: як заплановані, так і неоголошені незалежними аудиторськими компаніями.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Макдональдз #бургер #екскурсія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...