3 найкорисніших і найпростіших рецептів фрешів
Стакан свіжого соку ― це не лише смакота. В першу чергу ― це набір необхідних вітамінів і мікроелементів. До того ж це один з найпростіших засобів підтримати наш імунітет, особливо в періоди гострого авітамінозу.
Доступність протягом усього року будь-яких овочів і фруктів зробили фреші дуже популярними не тільки серед прихильників дієт, а й усіх, кому не байдуже власне здоров’я. Саме завдяки цьому, соковижималка вже давно перетворилася у звичний атрибут будь-якої сучасної кухні. Сучасні потужні прилади дозволяють отримати сік з овочів і фруктів натисканням лише 1 кнопки (детальніше про це можна дізнатись тут — https://www.bosch-home.com.ua/uk/. Пропонуємо вашій увазі 3 простих, але корисних рецепта, які підтримають ваше здоров’я і зміцнять імунітет.
Зелений фреш
Для приготування цього фрешу потрібні:
- одне середнє стебло селери;
- 5-7 листків шпинату;
- зелене яблуко;
- ⅓ лимона;
- пучок петрушки;
- корінь імбиру.
Селера відома своїми протиалергічними, регенеративними та антисептичними властивостями. До того ж такий коктейль багатий на цілу низку вітамінів: РР, Е, К, С і В, а також містить незамінні амінокислоти.
Морквяний фреш
Такий сік багатий на бета-каротин, який міститься у великій кількості в моркві. Ще однією перевагою морквяного соку є можливість його поєднання практично з будь-чим. Наприклад, до нього можна додати ананас, лимон, банан, ківі, яблука, тощо. Так ми отримаємо справжню вітамінну «бомбу», яка здатна зарядити організм неабиякою дозою енергії.
Буряк з ягодами
Буряк здавна відомий своїми корисними властивостями: він нормалізує рівень холестерину в крові та знижує тиск, а бетаїн, який міститься у ньому, допомагає печінці. Крім цього, він дуже багатий на залізо та мідь. Його можна поєднувати з яблуками, ожиною, чорницею, чорною смородиною та будь-якими іншими ягодами. Також можна додати трішки імбиру, це додасть смаку пікантності.
Таким чином ми отримуємо цілий набір вітамінів і необхідних мікроелементів: К, P, Fe, Mg. До того ж такий напій містить велику кількість фолієвої кислоти.