• Головна
  • Двоє проти двадцяти: до Дня Незалежності провели сеанс одночасної гри в шахи
Новини компаній
15:00, 31 серпня 2020 р.

Двоє проти двадцяти: до Дня Незалежності провели сеанс одночасної гри в шахи

Новини компаній

В Україні провели сеанс одночасної гри в шахи приурочений Дню Незалежності. Сеанси відбулися одразу в чотирьох містах: Києві, Харкові, Дніпрі та Одесі. Подія стала фінальною в рамках дебютного шахового фестивалю “День Незалежності - Schweppes 2020”.

Професіонали виступили проти 10 переможців онлайн-турніру, що пройшов минулої суботи, та 10 відомих мешканців місць - організаторів.

Гра видалася справді напруженою, аматори показали, що можуть дати гідний бій гросмейстерам - деяким учасникам вдалося перемогти! Серед переможців кандидат в майстри спорту Анатолій Яворський і чемпіонка Києва 2019 року Маргарита Новікова, а в Дніпрі аматори здобули одразу 5 перемог, кращій бій сеансорам дали кандидат в майстри спорту Олексій Чабан і заступник голови Федерації шахів Дніпра Ігор Романов.

“Дуже приємно зустрітися з сильними гравцями. Я рада, що з’явилася можливість зіграти партію в непростих умовах карантину. Це мій другий сеанс одночасної гри з Юлією і Володимиром - минулого разу я програла, і сьогодні дуже старалась перемогти. Трохи здивована, що в мене вийшло, бо суперники титуловані і дуже досвідчені гравці”, - прокоментувала Маргарита Новікова. Сеанс давали професіонали, по двоє у кожному місті: в Києві – заслужений майстер спорту Володимир Баклан і гравець національної збірної Юлія Осьмак, в Одесі – чемпіонка світу і Європи Наталія Жукова і чемпіон України Юрій Кузубов, у Харкові – 14-та чемпіонка світу Анна Ушеніна і тренер збірної України Михайло Бродський, у Дніпрі – чемпіонка України Єлизавета Малахова та відомий гросмейстер і тренер Геннадій Гутман.

“Гра була дійсно гарячою! Зібралося багато сильних суперників, до того ж цей сеанс проходив у альтернативному форматі, тобто ми з Володимиром грали в команді проти 20 людей. Ми не завжди розуміли ідеї один одного і це ускладнювало задачу, але бій видався видовищний. Я рада, що до Дня Незалежності організували таку шахову подію, хочеться щоб вона стала щорічною традицією”, - зазначила гросмейстер Юлія Осьмак.

Нагадуємо, у минулу суботу, 22-го серпня, відбувся всеукраїнський шаховий онлайн-турнір, в якому взяли участь 321 гравець – серед них 65 титулованих шахістів і 16 гросмейстерів. За всіма критеріями – це найсильніший онлайн турнір в історії України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...