• Головна
  • Переваги газети "Все про бухгалтерський облік"
Реклама
12:00, 22 березня 2017 р.

Переваги газети "Все про бухгалтерський облік"

Реклама

Оперативно

Газета "Все про бухгалтерський облік" висвітлює інформацію раніше, а це надає Вам переваги в одержанні новин: нормативних актів, офіційних роз’яснень і найважливіше — коментарів до них. За виходом "Все про бухгалтерський облік" випереджає інші видання на 1 день.

  • лишень передплатники "Все про бухгалтерський облік" першими отримали коментарі до змін у ПКУ. Уже в першому номері газети за 2017 рік;
  • тільки у "Все про бухгалтерський облік" оперативно, ще до початку нарахування зарплати за січень, підготували для передплатників понад 30 прикладів нарахування доплати до мінімалки і нарахування індексації. Жодне інше профільне видання не надало в такому обсязі і якості цієї інформації.

Окрім того, експерти газети оперативно провели практикум щодо застосування нових норм Закону про оплату праці для всіх передплатників офіційної сторінки газети в Facebook.

"Все про бухгалтерський облік" заощаджує ваш час. Усі статті й матеріали в газеті — стислі й лаконічні.

Стиль написання — доступний кожному читачеві незалежно від його віку або сфери діяльності. Читати і зрозуміти зможуть усі: і хто тільки-но став на шлях бухгалтерського обліку, і вже давно з ним знайомі.

Щодо оформлення — стиль зручний, чітко і зрозуміло надано відповіді на запитання, і виділено окремими фрагментами тексту, що одразу привертає увагу читачів. Мінімум канцеляризмів. На сторінках газети використовуються інфографіка, що дає можливість кращого візуального сприйняття і розуміння консультацій.

Для бухгалтера-практика важливі практичні рекомендації, що і як робити в конкретній ситуації? Газета "Все про бухгалтерський облік" забезпечує це. Усі запитання розглядаються з використанням числових прикладів, зразками заповнення документів і обов’язково з бухпроведеннями!

Прикметна риса "Все про бухгалтерський облік" — її універсальність. Газету читають не лише бухгалтери, але й юристи, кадровики, і просто працівники, які можуть довідатися все щодо правильності нарахування зарплат, пенсій, відпусток.

Часто-густо бухгалтер на підприємстві ще й трішечки кадровик. Саме тому "Все про бухгалтерський облік" розповідає не лише про тонкощі бухобліку, але й висвітлює багато нюансів кадрового діловодства. Тому особливу увагу звертають на себе спецвипуски "Кадровий облік" і "Накази на підприємстві".

Перший — унікальна тематична добірка матеріалів щодо кадрової документації, оформлення трудових відносин, ведення військового обліку. А другий й узагалі повнісіньке джерело інформації — понад 60 прикладів оформлення наказів з основної та адміністративно-господарської діяльності, а також заяв і наказів щодо кадрових питань.

Послуговуючись матеріалами цих номерів, бухгалтер і кадровик легко зможуть впоратися з робочими моментами, й директорові не треба буде передплачувати ще й профільне видання. Адже крім спецвипусків у "Все про бухгалтерський облік" регулярно виходить рубрика "Кадрове діловодство".

Водночас, коли інші видання коментують нормативні документи вибірково, газета "Все про бухгалтерський облік" публікує законодавчі акти обов’язково з коментарями. При цьому ми надаємо вичерпний аналіз нормативного акта, а не спрощено переказуємо його. Вам достатньо прочитати лише коментар, аби швидко зрозуміти суть змін. "Все про бухгалтерський облік" дає Вам це! Тоді як інші видання коментувати законодавчі акти залишають за вами.

Кожний номер газети формується на запитаннях з консультаційної лінії, листах, що надходять до редакції, й висвітлює теми, котрі хвилюють бухгалтерів у цю мить, — від бухгалтерських до юридичних аспектів. Наші читачі часто кажуть: "Тільки-но у мене виникло запитання, а у Вас уже є відповідь на нього". І це справді так!!!

Тільки у "Все про бухгалтерський облік":

  • кожний номер — це 2 в 1 (паперовий + електронний). До того ж електронний номер не повторює, а доповнює паперовий! Зазвичай, у кожному електронному номері — 200—300 сторінок! І це все — за одну ціну;
  • передплатник не платить за чистий папір (великі поля на аркуші)! На одній сторінці "Все про бухгалтерський облік" на 10% більше потрібної Вам інформації, ніж на сторінках інших видань;
  • проект "Обліковий сервіс бізнесу" — це бухгалтерська шпаргалка за галузевими напрямками. Провадите торгівлю, виробництво чи сільське господарство? Наші читачі вже з’ясували таке: надання післяпродажних знижок, ретро-бонусів, особливості комісійної торгівлі, відкриття магазину крок за кроком. Щомісяця в зручному форматі бухгалтерські проведення та приклади. Матеріали спецпроекту можна витягнути з газети й зброшурувати в окремий посібник для себе;
  • інструкція для касира. Скористатися нею можна у разі торгівлі в офісі або зі складу, у супермаркеті чи готелі, кафе або ресторані. В інструкції всі поради згруповано за розділами: початок робочого дня; продаж товару за готівку; продаж через платіжний термінал; що робити, коли помилково вибито чек або вимкнули електроенергію, чи то у разі виходу з ладу; що робити наприкінці робочої зміни. Касиру залишається лише чітко дотримуватися правил. А в підсумку виграє підприємство, позаяк це допоможе уникнути значних фінансових санкцій (п’ятикратного штрафу за неоприбуткування ще ніхто не скасовував);
  • щорічний плакат про відрядження! Більше не потрібно по краплинах збирати інформацію. У зручному форматі, приємному кольоровому виконанні, завжди напохваті в бухгалтера: розмір добових, причому як для працівників госппідприємств, так і бюджетних організацій. Тут таки — й терміни надання авансового звіту (залежно від способу отримання авансу на відрядження);
  • довідник невідповідностей (відмінностей) системи П(С)БО і МСФЗ;
  • правила сплати й ставки місцевих податків і зборів у різних містах України;
  • галузеві рубрики (докладніше про них — нижче).

All in clusive від "Все про бухгалтерський облік"!

  • СПЕЦВИПУСКИ. Вам, напевно, відомо, що інші видання добірки нормативних матеріалів і консультацій за певною тематикою згруповують в окремий передплатний комплект і пропонують додатково оплачувати цю інформацію.

А в газеті "Все про бухгалтерський облік" спецвипуски стабільно виходять двічі на місяць і включено до вартості передплати. Це заощаджує Ваші фінанси і час на придбання методичних посібників і відвідування семінарів. І для цього достатньо передплатити лише одне видання!

Серед наших спецвипусків: "Фінансова звітність""Податкова накладна і декларація з ПДВ", "Електронний документообіг", "Каса і РРО""Неприбуткові організації""Техноофіс" та ін. З повним переліком спецвипусків можна ознайомитися на сайті газети.

  • ОНЛАЙН-ПРАКТИКУМИ. "Все про бухгалтерський облік" не продає окремо — їх включено до вартості передплати на газету!
  • БЕЗКОШТОВНІ КОНСУЛЬТАЦІЇ. Лише у "Все про бухгалтерський облік" — Консультаційна лінія, на якій можна поставити необмежену кількість запитань під час одного дзвінка.

"Все про бухгалтерський облік" постійно спілкується зі своїми читачами: лише "Все про бухгалтерський облік" відповідає на всі без винятку запитання передплатників. Понад 5000 безкоштовних відповідей на запитання телефоном на горлінії на рік. Більше 2000 оперативних безкоштовних письмових індивідуальних консультацій на рік.

"Бухгалтерська Інформаційна Служб@". За її допомогою, надсилаючи запит на електронну пошту [email protected], легко й швидко можна одержати необхідні вам:

  • НОРМАТИВИ І БЛАНКИ — протягом робочого дня потрібні документи в електронному вигляді вже у Вас;
  • КОНСУЛЬТАЦІЇ — впродовж дня одержите відповідь у формі посилання на номер газети "Все про бухгалтерський облік", в якому розглядалося цікаве Вам запитання;
  • ПЕРЕДПЛАТА — Ви можете замовити електронною поштою рахунок на передплату газети "Все про бухгалтерський облік" і передплатні документи;
  • ДОСТАВКА — якщо у Вас виникла проблема з доставкою газети "Все про бухгалтерський облік", Ви можете оперативно вирішити її за допомогою листа;
  • ПОБАЖАННЯ — Ви можете надіслати свої побажання або рекомендації газеті "Все про бухгалтерський облік"". Газета відкрита для спілкування, конструктивної критики, діалогу з Вами.

В інших виданнях такої служби немає!

Веб-портал VOBU

Лише у "Все про бухгалтерський облік" Державні класифікатори — зі зручним пошуком:

Окрім того, передплатники газети можуть скористатися унікальною програмою "Державні класифікатори: довідник кодів", яку можна скачати на свій комп’ютер.

Тільки у "Все про бухгалтерський облік" розділ зі зразками податкових документів з інтерактивними підказками щодо їх заповнення:

Довідник для бухгалтерів і кадровиків, аби швидко нарахувати відпускні, плюс для усіх, щоб знати, на яку відпустку вони мають або можуть розраховувати.

Лише на сайті "Все про бухгалтерський облік" є ресурс для майбутніх бухгалтерів, які тільки-но вчаться професії. Кожний студент, учень (і навіть викладач!) може скористатися цим ресурсом, в якому понад 100 завдань з бухобліку з відповідями. Учні — майбутні вступники можуть знайти для себе корисні поради в розділі "На допомогу абітурієнту". А енергійних студентів, які воліють поєднувати навчання з роботою, чекають майстер-класи: "Як скласти резюме" і "Як пройти співбесіду".

На сайті "Все про бухгалтерський облік" працює повноцінна база нормативних документів: передплатники не лише можуть ознайомитися з текстами нормативно-правових актів, але й легко та швидко знаходити потрібний! Окрім того, щодня ми повідомляємо в спеціальній новині про те, які документи з’явилися на сайті "Все про бухгалтерський облік".

Лише у "Все про бухгалтерський облік" викладено Податковий кодекс України з навігацією по всьому тексту. Можна обрати й працювати тільки з тією статтею або розділом, який вам необхідний, а не перегортати весь масив цього чималого за обсягом документа.

Лише на сайті "Все про бухгалтерський облік" ви можете дізнатися, чи завітає до Вас перевірка. Причому доступна інформація про перевірки найрізноманітніших держорганів, зокрема й інспекції з праці!

А з консультаціями на сторінках "Все про бухгалтерський облік" ви точно знатимете, як правильно відмовити в перевірці контролерам і уникнути необґрунтованих штрафів!

Лише у "Все про бухгалтерський облік" є інтерактивний ресурс щодо заповнення приміток фінзвітності. Ми згуртували всі питання, які потрібно відображати в примітках до фінзвітності, в одній таблиці. І не просто зібрали, але й показали, які з них відображаються в таблицях типової форми № 5, а які — ні. Це дозволяє бухгалтеру, котрий складає фінзвітність, заощадити море часу.

Він дозволить вам швидко зорієнтуватися серед безлічі газетних матеріалів. Як свідчить аналіз редакційної пошти, відповіді на більшість запитань уже опубліковано.

Публікації в каталозі групуються за окремими напрямками, галузями економіки (наприклад, торгівля, сільське господарство тощо). Причому ті статті, в яких розглянуто більше однієї теми податкового чи бухгалтерського обліку, можна знайти в декількох рубриках. Наприклад, матеріали, що стосуються ПДВ і оренди, містяться у двох рубриках: "ПДВ" і "Орендні операції". Це дає змогу швидко знайти потрібну інформацію.

Юридичний напрямок

yur icon"Все про бухгалтерський облік" пропонує своїм передплатникам СІМ УНІКАЛЬНИХ РУБРИК НА ЮРИДИЧНУ ТЕМАТИКУ, які будуть цікаві та корисні, як бухгалтеру, юристу, так і керівнику підприємства. Такого широкого спектра консультацій на правову тему не висвітлює жодне інше бухгалтерське видання.

У цій рубриці викладено юридичні питання, що торкаються найрізноманітніших аспектів діяльності суб’єктів господарювання. Наприклад, у статті "Як зняти арешт з нерухомості" (№ 18 за 2017 р.) автор проаналізував існуючі підстави для виникнення такого арешту, підказав, як перевірити його законність і дав цінні поради щодо оскарження арешту нерухомості, а також на що слід зважити під час підготовки відповідних позовів (клопотань). При цьому за приклади наведено судові рішення різних інстанцій. З одного боку, вони підкріплюють озвучені в статті висновки судовою практикою, а з іншого — відвертають вас від помилок, допущених учасниками спорів.

А в публікації "Як оскаржити виконавчий напис або відмову нотаріуса в його вчиненні" (№ 16 за 2017 р.) ми вже виконали всю аналітичну роботу, яку довелося б робити вам, готуючись сперечатися з нотаріусом. Після ознайомлення з нею, ви однозначно знатимете, як сформулювати предмет позову, кого зазначити відповідачем, а кого — третьою особою в спорі, до якого суду подавати позов і в який строк. Ба більше, в електронному додатку до нашої газети ви знайдете готовий зразок відповідної позовної заяви і заяви про забезпечення позову. Залишиться лише підлаштувати їх до своєї ситуації і не гаяти часу на аналіз нормативки й складання цих документів з нуля.

Якщо у вас на часі судовий спір у цивільному, господарському або адміністративному процесі, і ви бажаєте знати, чим закінчувалися аналогічні справи, які сильні й слабкі аргументи можна в них використати, або вам важлива правова позиція вищих судових інстанцій щодо застосування проблемних правових норм, то дана рубрика саме про це. У ній наведено свіжі судові рішення різних судів з коментарями спеціалістів.

Наприклад, добірка правових позицій Верховного Суду України (№ 118 за 2016 р.) дає чітку уяву про те, чим може закінчитися спір, що виник у зв’язку із застосуванням позовної давності до вимог про дострокове погашення боргу, стягненням з роботодавця різниці в зарплаті, якщо зміна суттєвих умов праці була незаконною.

А тематична добірка судових рішень дозволяє врахувати різні спірні моменти, що стосуються однієї категорії справ. Наприклад, у спорах за іпотечними правовідносинами (№ 112 за 2016 р.) цікаво зважити на позицію суду, чи вважається іпотека дійсною в період чинності незаконного рішення суду про визнання іпотеки недійсною або чи припинять іпотеку, якщо боржника визнано банкрутом.

Рубрика розкриває сферу адміністрування податків і зборів, зокрема, багатогранні аспекти взаємин платників податків з податковими органами в контексті складання та подання звітності, порядку та строків сплати зобов’язань до бюджету, податкових перевірок, звірянь, запитів, а також притягнення до фінансової відповідальності й оскарження рішень податкових органів.

Щодо такої гострої теми, як податкові запити, ми проконсультували в статті "Податкові запити: тренуємо правильну реакцію" (№ 113 за 2016 р.) Досвідчений юрист виклав алгоритм перевірки податкового запиту на законність і дав слушні поради як підприємству реагувати на отриманий запит: коли на нього відповідати, а коли ні й чим це загрожує, що конкретно писати у відповіді податківцям. І це попри те, що консультацією охоплено такі "якірні" моменти, як: коли запит уважається врученим платнику податків, як часто контролери можуть надсилати запити, в які терміни надавати відповідь й що думають суди.

Додамо сюди наш детальний аналіз масштабних змін в адмініструванні податків, який ми оперативно подали, коли ще не висохли чорнила після їх офіційного оприлюднення (№ 3 за 2017 р.). За допомогою цієї інформації ви систематизуєте свої знання про податкові запити з урахуванням змінених реалій, а також зважите на нововведення в податкових перевірках, наданні податкових консультацій фіскальними органами тощо. І це лише один із прикладів того, що ви відкриєте для себе в цій рубриці.

Тут ми з’ясовуємо й заплутані питання в сфері застосування спадкового права, що виникають у житті звичайних людей, і більш універсальні випадки, що торкаються інтересів підприємств та обов’язків їх посадовців. Скажімо, що відбувається зі спадщиною, в якої немає спадкоємців або вони є, але відмовилися її приймати? Причому до спадщини можуть входити як матеріальні речі, так і майнові права, наприклад, право на частку в статутному капіталі госптовариства. Тож таку спадщину визнають відумерлою. Зі статті "Як визнати спадщину відумерлою: умови та підводне каміння" (№ 102 за 2016 р.) ви одержите повноцінну юридичну консультацію про ознаки, що характеризують відумерлу спадщину, способи її охорони, і довідаєтеся, які докази знадобляться, аби надати їх до суду для визнання спадщини відумерлою.

Під знаком цієї рубрики ми публікуємо матеріали, в яких розповідаємо читачам про техніку складання господарських договорів, аналізуємо всі можливі й неможливі умови договорів, практику договірних відносин і нараджуємо, як не допустити помилок. У ній таки описуємо схеми договірного врегулювання тих чи інших господарських операцій і даємо рекомендації щодо коректного врегулювання питань, цікавих сторонам при укладені, зміні або розірванні договорів.

Наприклад, як часто ви зіштовхуєтеся з ситуацією, коли керівник підприємства обсудив з контрагентом ціну товару або послуг, одразу беруться за здійснення задуманого. А через деякий час  вирішують оформити договір. Відважимося припустити, що часто, бо такий стиль ведення бізнесу в нас геть не рідкість. Отже, якщо ви усе ще думаєте, чи правомірно це, а якщо так, то якою датою підписувати акт приймання-передачі й що із ПДВ, не мучтеся, просто прочитайте статтю "Ретроспективний договір, або Як бути, якщо спочатку зробили, а потім оформили" (№ 6 за 2017 р.). Переконані, питань більше не буде. Адже ми, як ніхто інший, приділяємо особливу увагу практичним ситуаціям з життя.

Розмаїття державних органів, що контролюють найрізноманітніші сфери господарської діяльності, хоч-не-хоч змушує підприємства та їх посадовців бути напоготові. А це означає, що треба чітко знати не лише свої права та обов’язку, але й права й обов’язки контролюючих органів, способи та методи їх перевірок, а також наслідки виявлених ними порушень. Дана рубрика саме про це.

На фоні величезних штрафів за порушення в сфері трудового законодавства неабиякої актуальності набула тема перевірок Держпраці. Їй присвячено нашу публікацію "Обізнаний = озброєний: що потрібно знати під час перевірок держінспекторами органу Держпраці" (№ 117 за 2017 р.). Вона допоможе вам підготуватися до візиту перевіряючих, підкаже, які документи упорядкувати, а також зорієнтує в строках і порядку перевірок. Тож цим самим ви можете уникнути адміністративних штрафів та/або фінансових санкцій, які можуть сягнути за 30 мінзарплат, або значно мінімізувати ризик їх застосування.

Як інший приклад, коли підприємство заощадить на штрафах, наведемо статтю "Порушення мінімальних цін на алкоголь: як визначити штраф" (№ 119 за 2016 р.). Якщо вам не пощастило продати алкоголь за ціною нижчою, ніж мінімально встановлена, то, з огляду на наші рекомендації, підкріплені судовою практикою, у процесі оскарження вам удасться досягти зниження суми штрафу, а, може, навіть уникнути його.

Стрімкий розвиток цієї галузі права, що ледь встигає за цифровими технологіями, теж висвітлено на сторінках нашої газети. Безліч об’єктів права інтелектуальної власності, починаючи з об’єктів авторського права й закінчуючи об’єктами промислової власності, обумовлює чимало запитань і завдань, пов’язаних з їх створенням, використанням і відчуженням. Їх нашим читачам ми допомагаємо вирішувати в рубриці "Інтелектуальна власність". Наприклад, якщо перед вами завдання — оформити права на географічне зазначення походження товару, то в цьому вам допоможе стаття "Як зареєструвати географічну "назву" товару" (№ 22 за 2017 р.), в якій спеціаліст крок за кроком пояснив цю  процедуру. А коли таке питання постало щодо винаходу, то тут у пригоді стане стаття "Як запатентувати винахід: 5 кроків до успіху" (№ 114 за 2015 р.). Усунути дилему щодо законного використання чужої торгової марки дозволить матеріал "Ліцензійний договір: суть, умови й застосування" (№ 73 за 2015 р.).

Безліч галузей

Переваги газети "Все про бухгалтерський облік", фото-1

Тільки у "Все про бухгалтерський облік" описано одну з найбільш специфічних галузей — комунальне господарство. "Все про бухгалтерський облік", хоч і не є спеціалізованим виданням, одначе тільки ми уже багато років ведемо рубрику, присвячену обліковим, податковим, юридичним і просто господарським нюансам комунальних підприємств. Навіщо вам купа макулатури, якщо в одному виданні разом з усією іншою інформацією ви можете прочитати й профільні якісні матеріали?

Наприклад, передання ОЗ за рішенням місцевих рад, одержання їх у статутний капітал, придбання за рахунок каптрансфертів тощо. Ми ґрунтовно пояснили болюче для бухгалтера питання обліку й ПДВ-наслідків здавання в оренду комунального майна, коли частину коштів доводиться переказувати до бюджету. А для підприємств ЖКГ ми єдині докладно описали бухоблік житлових субсидій.

Переваги газети "Все про бухгалтерський облік", фото-2

Специфіка діяльності ОСББ завжди зумовлювала силу-силенну запитань, відповіді на які не на поверхні. І лишень "Все про бухгалтерський облік" присвятила окремий спецвипуск найбільш спірним і животрепетним ситуаціям у житті не тільки бухгалтера або керуючого ОСББ, а й кожного співвласника багатоквартирного будинку!

У рубриці ми розповідаємо про те, як створити ОСББ: від проведення установчих зборів до передання техдокументації на будинок ОСББ. Найдетальніший опис госпдіяльності об’єднання ви знайдете саме у "Все про бухгалтерський облік". Наслідки переходу землі під багатоквартирним будинком до ОСББ також розглянуто на сторінках газети. Крім того, ми пояснили, як зберегти й одержати неприбутковий статус, нюанси бухобліку, готівкових розрахунків, оформлення відносин з головою ОСББ, коли реєструватися платником ПДВ.

Переваги газети "Все про бухгалтерський облік", фото-3

Лише у "Все про бухгалтерський облік" є рубрика "Будівництво й ремонт автодоріг".

Навряд чи ви можете уявити сучасний автобан без АЗС, кафе, мотелю, СТО. Передплатники "Все про бухгалтерський облік" змогли дізнатися, що робити й куди бігти, аби одержати дозвіл на будівництво об’єктів дорожнього сервісу. Плюс до цього передплатники "Все про бухгалтерський облік" вже довідалися, якими бувають автомобільні дороги, за рахунок чого фінансується їх будівництво й ремонт. Головним особливостям ремонту й обслуговування автодоріг присвячено матеріал наприкінці 2016 року.

Переваги газети "Все про бухгалтерський облік", фото-4

Не будучи спеціалізованим виданням, "Все про бухгалтерський облік" дає для аграріїв не менше матеріалів, ніж ті бухвидання, які спеціалізуються лишень на цій галузі. Окрім того, ми надаємо сільгоспникам галузеві матеріали на теми, не висвітлені в інших виданнях. Наприклад, про:

  • спільну діяльність сільгосппідприємств (№ 102 за 2016 р.);
  • комісійний продаж сільгосппродукції (№ 102 за 2016 р.);
  • операції з агарними розписками (№ 107 за 2016 р.);
  • операції з давальницькою сировиною (№ 113 за 2016 р.);
  • правила визначення фінрезультату сільгоспниками за підсумками року (№ 5 за 2017 р.);
  • заповнення річної податкової звітності з єдиного податку (№ 13 за 2017 р.);
  • механізм отримання бюджетних дотацій (№ 1 і № 21 за 2017 р.).

Готуючи аграріїв до скасування спецрежиму з ПДВ, ми завчасно оповіли, як відбуватиметься скасування спецрежиму; як аграріям доброхіть перейти на загальні правила оподаткування; як перенести від’ємне значення з ПДВ зі спецрежимної до бюджетної декларації з ПДВ і на які потреби сільгоспник може використовувати залишок спецрежимних коштів (№ 112 за 2016 р.). А після скасування спецрежиму з ПДВ з 01.01.17 р. "Все про бухгалтерський облік" першою роз’яснила нові правила оподаткування для аграріїв!

Газета розпочала унікальний спецпроект "Обліковий сервіс бізнесу. Сільське господарство". У його рамках вийшла частина "Облік у тваринництві": бухоблік і документальне оформлення придбання тварин, одержання приплоду, молодняку на вирощуванні та відгодівлі, зважування тварин, оцінка приросту живої маси, переведення тварин із групи в групу й до основного стада, облік додаткових біологічних активів, облік кормів, вітамінів, ліків, вакцин, вибуття тварин внаслідок продажу, крадіжки, падежу, формування фінрезультату у тваринництві.

А також "Облік у рослинництві": облік витрат на закладку та вирощування багаторічних насаджень, калькулювання собівартості посівів, витрати минулих періодів під врожай поточного року й витрати поточного року під врожай майбутніх років, списання загиблих посівів і насаджень, повторювані й неповторювані витрати, облік додаткових біологічних активів, збір врожаю (зернових), бухоблік, оприбуткування, документальне оформлення, формування фінрезультату в рослинництві.

Улітку 2016 р. побачив світ спецвипуск "Фермерські господарства". У ньому ми розкрили секрети створення фермерського господарства; земельних відносин у галузі фермерства; вибору оптимальної системи оподаткування для аграрія; одержання державної фіндопомоги на розвиток бізнесу; особливості податкового й бухгалтерського обліку у фермерських господарств.

Переваги газети "Все про бухгалтерський облік", фото-5

Тільки у "Все про бухгалтерський облік" передплатники змогли ознайомитися з консультаціями для стоматологічних клінік і кабінетів:

  • облік інструментів у стоматологічних кабінетах (№ 13 за 2017 р.);
  • стоматологія списує основні засоби: чи нараховувати ПДВ (№ 117 за 2016 р.);
  • медогляд працівників стоматології: точнісінько в строк! (№ 104 за 2016 р.);
  • стоматологічні послуги: особливості калькулювання собівартості (№ 103 за 2016 р.);
  • чи може підприємець — не лікар відкрити стоматологічний кабінет (№ 102 за 2016 р.);
  • чи залежить ПДВ-пільга для стоматології від стану обладнання (№ 102 за 2016 р.);
  • як перевіряють дантистів на дотримання ліцензійних умов (№ 101 за 2016 р.).
Переваги газети "Все про бухгалтерський облік", фото-6

Лише у "Все про бухгалтерський облік" є рубрика "Експедирування, транспорт, логістика". У ній регулярно висвітлюються юридичні та облікові питання, що виникають у перевізників, експедиторів і замовників таких послуг.

На початок плідної співпраці із замовниками скеровано консультацію "Договори перевезення й транспортного експедирування від "А" до "Я", опубліковану в додатку до 1 до нашої газети за 2017 рік. Як правильно розподілити відповідальність між перевізником і експедитором, ви дізнаєтеся з нашої газети № 88 за 2015 рік. До речі, цей номер повністю присвячено перевізникам та експедиторам. У ньому ви знайдете багато таблиць із проведеннями на всі випадки життя, правила оподаткування операцій на різних системах оподатковування, порядок списання пального й відповіді на запитання про організацію праці найманих водіїв.

Тільки у "Все про бухгалтерський облік" докладно висвітлювалися облікові особливості співпраці перевізників та експедиторів з нерезидентами. Зокрема, у консультації "Експедиторські послуги надав нерезидент: чи утримувати податок на репатріацію", опублікованій у нашій газеті № 115 за 2016 рік, викладено свіжу судову практику, яку ви можете покликатися в процесі оскарження фіскальних рішень податківців. Як правильно легалізувати довідку від нерезидента для застосування норм міжнародного договору про уникнення подвійного оподаткування, ми розповіли в № 20 за 2017 рік.

А якщо до ланцюжку виконання договору транспортного експедирування залучено двох експедиторів, правильно обкласти ПДВ такі послуги вам допоможе консультація з нашої газети № 107 за 2016 р.

Ремонтуєте власний транспорт? Тоді вам стане у пригоді консультація "Обліковий лабіринт заміни двигуна в локомотиві" з № 99 за 2016 р. Лише в нашій газеті знайдете чітку відповідь на запитання, чи потрібно змінювати первісну вартість об’єкта основних засобів, до яких належить транспортний засіб, у разі заміни на ньому важливих компонентів? А якщо при цьому деякі спрацьовані деталі перетворилися на брухт чорних або кольорових металів, ми допоможемо виплутатися з облікового лабіринту з ПДВ.

Присвячуючи консультації перевізникам та експедиторам, ми висвітлюємо ситуацію комплексно, завжди з огляду на оприлюднену думку фіскальних органів, й обов’язково аналізуємо судову практику, яка іноді виправдовує альтернативний підхід.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...