• Головна
  • Недитячі пристрасті у Харківському ТЮЗі
Новини компаній
13:30, 25 січня 2017 р.

Недитячі пристрасті у Харківському ТЮЗі

Новини компаній

27 січня о 19.00 запрошуємо в Харківський театр для дітей та юнацтва: в рамках проекту «Камерна п’ятниця в ТЮЗі» на Малій сцені відбудеться вистава «Парад троянд».

Сьогодні колектив Харківського театру для дітей та юнацтва (ХТДЮ) знаходиться в активному творчому пошуку, відстоює право дитячого театру на універсалізацію художньої мови, а керівництво співпрацює не тільки з визнаними майстрами сцени, але й з перспективною молоддю.

Тому 2015 року в театрі було відкрито Малу сцену, названу іменем відомого режисера О. Беляцького – фігури, знакової для всього культурного простору міста. 

Недитячі пристрасті у Харківському ТЮЗі, фото-1

З нею пов'язують періоди творчого розквіту не тільки колектив ХТДЮ, а й театр ім. Т. Шевченка, а історики одностайно відзначають чималий внесок О. Беляцького в «пробудження» театрального Харкова від «сплячки» соцреалізму. Тож енергія саме цього імені відповідає Малій сцені, адже вона є територією експерименту, де можна пробувати і помилятися, реалізовувати найсміливіші ідеї і створювати вистави мовою сучасного театру.

З 57-го сезону Мала сцена ім. О. Беляцького щоп'ятниці вітає свого дорослого глядача на виставах постійнодіючого проекту «Камерна п’ятниця в ТЮЗі», серед яких одна з найпопулярніших – «Парад троянд» за п’єсою Жана Ануя «Оркестр».

Недитячі пристрасті у Харківському ТЮЗі, фото-2

Післявоєнна Франція?.. Сучасна Україна?.. 

Елегантне кафе?.. Психіатрична лікарня?.. 

Ошатні декорації?.. Вісім стільців і кілька софітів?.. 

Візія часопростору не має значення, коли йдеться про одвічні теми. У виставі Олександра Ковшуна крізь абсурдистську балаканину проступає глибинний зміст, крізь дельартівські маски – живі й тремтливі людські душі, а в перервах поміж розважальними музичними номерами набувається сенс і руйнуються долі. Жіночий оркестр «Парад троянд» вітає вас та запрошує за лаштунки свята… 

Недитячі пристрасті у Харківському ТЮЗі, фото-3

Вистава має певну передісторію, і до того, як бути презентованою глядачам театру, пройшла «випробування» європейською публікою: взяла участь у ІІ Міжнародному фестивалі українського театру в Кракові (Польща) та у Міжнародному фестивалі «39. Український молодіжний ярмарок» (м. Гданськ, Польща).

Недитячі пристрасті у Харківському ТЮЗі, фото-4
Недитячі пристрасті у Харківському ТЮЗі, фото-5
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...