Розглядаючи такий пристрій, як теплоакумулятор, варто звернути увагу на те, що це ємність буферного типу, яку застосовують для того, щоб накоплювати тепло, яке знаходиться в залишку. У подальшому воно буде застосовуватися в тих періодах, де є проміжки між завантаженнями пального. У тому випадку, якщо теплоакумулятор буде підібрано правильно, це допоможе суттєво знизити навантаження приблизно до 50% на фінансову складову. Перед тим, як переходити до розгляду того, як відбувається робота теплоакумулятора, варто познайомитися з його конструктивними особливостями.

Конструктивні елементи теплоакумулятора

Теплоакумулятор зовні схожий на звичайний циліндр, який має дінця, спеціальні патрубки, через які відбувається подача теплоносія, внутрішні теплообмінники та теплоізоляція. В залежності від того, якою є конструкція пристрою, буферні ємності можуть бути представлені наступними видами:

  • з теплообмінником;
  • порожні;
  • з тепловим нагрівальним елементом;
  • з внутрішньою накопичувальною ємністю.

Буферна ємність може бути представлена у будь-якому вигляді. Найчастіше всього її вибирають з врахуванням розмірів того приміщення, в якому буде знаходитися котел. Внутрішнє покриття теплоакумулятора обов’язково повинно бути стійким до впливу води та на внутрішній поверхні не викликати корозію. Під час проектування обов’язково потрібно врахувати сторону, з якої буде обслуговуватися теплоукумулятор та місце його розміщення. Окрім того, додатково варто звертати увагу на висоту ємності, товщину теплоізоляції та організацію опалення приміщення, в якому буде знаходитися пристрій.

Особливості ємності теплоакумулятора

Процес виготовлення теплоакумуляторів здійснюється з мінімальною кількістю швів, які застосовуються для зварювання. Це в подальшому відображається на надійності всієї конструкції. Товщина металу, яка застосовується для цього процесу, обов’язково повинна відповідати певним вимогам. Якщо об’єм бака складає приблизно 50-300 л, то товщина металу повинна бути 2-3 мм. При об’ємі в 300-1000 л буде достатньо 3 мм. Для 1000-3000 л варто взяти 4 мм металу, а для об’єму в 3000-6000 л застосовують метал товщиною 5-6 мм.

Діаметри під’єднань також можуть бути різними. Найчастіше всього це 0,5; 1; 1,5 та 2 дюйми. Діаметр під’єднання виходу на ємності повинен співпадати з діаметром під’єднання котла.