Вибір найкращого смартфона для дитини не такий простий, як здається на перший погляд. Ринок зараз фактично перенасичений, є моделі на будь-який смак, колір та гаманець. Тому вибрати апарат, який відповідає потребам дітей, може бути досить складно.

Однак зробити це можна, якщо підійти до процесу виважено та витратити певний час. В такому віці, телефони у дітей часто падають, та зазнають інших фізичних навантажень. Саме тому, варто обирати варіант, який буде:

  • зносостійким, виконаним з металу, або ударостійкого пластику, з рівнем захисту від води та пилу IP68, IP69; дитина ходить з телефоном до школи, може його впустити на калюжу, на землю, дати пограти однокласнику, тож смартфон має витримати ці випробування;
  • обладнаним акумулятором з великою ємністю – від 3800 мАг, щоб вистачило на навчальний день, дорогу додому, секції та гуртки;
  • мати роздільну здатність екрану від 1280x720 – чим більше, тим краще; дитина в цьому віці проводить більше часу з гаджетом. Чим якісніша картинка, тим менше напружуватимуться очі;
  • з об'ємом пам'яті від 16 Гб та вище;
  • з фронтальною камерою від 10 Мп – вона стане в нагоді для фотографування домашнього завдання, сторінок з підручника, методичних посібників і т.д.

Звичайно ж, смартфон має підтримувати функції Wi-Fi, Bluetooth, 4G, щоб дитина змогла обмінюватися інформацією, або використовувати інші можливості. Придбати бюджетний телефон в хорошому стані можна в магазині ломбарді. ЗСШОП представляє 25 магазинів по всій країні та зручний онлайн-сервіс для замовлень.

Звичайні телефони дешевші, ніж смартфони, і вони можуть допомогти захистити дитину від таких проблем, як залежність від соціальних мереж. Деякі телефони включають вбудовані MP3-плеєри та FM-радіо. Якщо ж, все ж таки вибір став за смартфоном, то спочатку варто ознайомитися з доступністю функції батьківського контролю.

Мобільний телефон для підлітка

У підлітків вимоги до смартфона дещо вищі, ніж у молодших школярів. У цьому віці телефон потрібен як для навчання, так і для розваг. Тому він має бути:

  • з екраном від 6 дюймів, щоб грати, дивитися відео, редагувати фото, робити графіки, працювати з документами та таблицями було зручно;
  • з ємнісним акумулятором — щоб витримувати рівень щоденного навантаження і швидко не розряджатися;
  • із вбудованою пам'яттю від 128 Гб і більше, щоб вміщалися всі програми та файли;
  • з великою кількістю ядер, наприклад, 8, щоб смартфон швидко справлявся з будь-якими завданнями, не зависав;
  • з гарною камерою – 13 Мп та більше.

Якщо не хочеться постійно нагадувати дитині про необхідність заряджати свій смартфон по кілька разів на день, то варто вибирати пристойну батарею. Це дуже важливо. Варто шукати варіант, що також підтримує швидку зарядку, якщо він вкладається в закладений бюджет. Коли лише кілька хвилин зарядки можуть продовжити час автономної роботи, то ніколи не доведеться турбуватися про те, що не буде можливості зв'язатися зі своєю дитиною.