Практично кожній другій жінці за свого життя доводиться стикатися із алопецію або іншими словами втратою волосся. Якщо в більшості випадків цей процес не є критичним оскільки час-від-часу небагато волосся втрачає кожна з нас, то в деяких випадках алопеція може бути невідворотною та зумовленою або ж генетично, або ж бути наслідком процесу деяких діючих в організмі людини хвороб.

Чи можна вилікувати алопецію?

Хорошою новиною є те, що алопеція піддається лікуванню. Для лікування не потрібно шукати та замовляти цілу купу косметики. В той самий час в багатьох випадках облисіння у жінок буде чинником, котрий допоможе вчасно виявляти та виправляти негаразди зі здоров'ям представниць прекрасної половини людства.

Важливо знати!

За жіночим типом облисіння іншими словами алопецію називають ще андрогенетичною алопецією. В цьому випадку волосся розпочинає випадати на ділянці розпочинаючи від чола і до тімені, тобто в ситуаціях, коли волосяний проділ помітно рідшає, а на зміну йому розвивається безбарвний пух або як його ще називають велюс.

Що саме може впливати на посилення втрати волосся у жінок?

Такому процесу як алопеція є безліч передуючих причин. Зокрема серед них виділимо наступні:

  • тривале перебування жінки на відкритому сонці;
  • паління;
  • такі хворобливі стани як анорексія, булімія та різноманітні аутоімунні хвороби;
  • натщесерце в крові високий рівень глюкози;
  • коли людина смикає волосся причому постійно, а також накручує його на пальці або шкребе шкіру голови;
  • дисфункція щитоподібної залози;
  • тривала терапія антибіотиками;
  • хіміотерапія;
  • коли людина хворіє інфекційними хворобами, особливо сифілісом;
  • вікові зміни, котрі відбуваються в організмі людини.

Якщо в чоловіків в більшості випадків облисіння вважається спадковим та, як правило, не є сигналом до можливих проблем зі здоров'ям, то в жінок все навпаки. Тому якщо ви раптом помітили, що випадіння волосся посилилося, терміново запишіться на прийом до лікаря та не ігноруйте проблему.

Як лікують облисіння у жінок?

Лікар уважно обстежує жінку та дізнається історію хвороби, в обов'язковому порядку збирає сімейний анамнез. Далі йде здача цілого ряду необхідних аналізів та вибір оптимального лікування. Як правило, лікування хвороби має тривати як мінімум два місяці аж допоки не з'являться перші ознаки покращення. Бувають випадки складніші.

 

Випадіння волосся може свідчити до того, що у людини пухлини, полікістоз яєчників, їй варто перевірити рівень пролактину та естрогенів, гормонів наднирників. Випадіння волосся може посилитися після народження дитини, при порушення в роботі паращитоподібної залози та щитоподібної залози, анемії. У будь-якому випадку лікування хвороби своїми власними силами – це ніякий не вихід. Обов'язково потрібно звертатися за допомогою до лікарів.