Піца тільки здається простою стравою; щоб приготувати її смачною, потрібно враховувати безліч нюансів. У справжньої піці завжди є яскравий смак помідора, аромат сиру «Моцарелла» і свіжого базиліку. Шанувальники страви можуть замовити піцу цілодобово на сайті Smaki-maki. Дізнаємося про деякі секрети приготування піци.

Погано, якщо кухар поклав малу кількість начинки, так і завеликий набір інгредієнтів. Співвідношення інгредієнтів і тіста має бути правильним, в іншому випадку піца буде сухою або, навпаки, тісто промокне і не пропечеться належним чином.

Важливий і кожен окремий інгредієнт. Багато хто думає, що для приготування піци годиться будь-який сир. Так ось, в автентичне італійське блюдо додають лише твердий сир «Моцарелла» певного сорту - такий розтягується, навіть коли остигає.

Щоб зробити гідну основу, тісто варто готувати виключно на натуральних дріжджах, позбавлених кислуватого присмаку. Борошно потрібне з особливо твердих сортів пшениці. На полицях вітчизняних магазинів продається в основному борошно з м'яких сортів. Таке підійде для приготування класичної неаполітанської піци і сподобається тим, хто любить злегка гумове тісто, а не хрустке .

Тісто для справжньої піци готують з якісного борошна твердих сортів, мінеральної води, натуральних дріжджів і оливкового масла, додаючи йодовану сіль. Це тісто хлібного типу, яке зовсім не повинно бути здобним (навіть круасани з нього вийдуть відмінними).

З полиць магазинів вже давно визирає італійське спеціальне борошно для окремих страв: піци, пасти, лазаньї - однак вартість такого продукту вельми недешева. Над українським борошном вищого сорту (яке все ж поступається італійському) можна поворожити: воно стане значно смачніше після додавання ложки лимонного соку або солоду.

Купувати високоякісне дороге борошно і залишати його надовго в кухонній шафі - нерозумно. Щоб не зіпсуватися, борошну необхідна серйозна вентиляція і бездоганна сухість в приміщенні, інакше воно стане непридатним для їжі вже через 15 днів.

Піца прискіплива також до печі і, відповідно, температури: 250-ти градусів, при яких випікають блюдо численні столичні піцерії, мало. Для дотримання всіх правил на шляху до ідеальної піци підходящої температурою вважаються 400-450 градусів в печі на дровах і 350 - в електричній. Тоді блюдо печеться всього 3-5 хвилин.

Італійці рекомендують піцу прямо з печі укладати на тарілку і негайно їсти. вирушати в рот.