У вас є дача? Значить, ви можете спробувати себе в ролі фермера і поекспериментувати з вирощуванням рослин. Мова йде не про овочі/ягоди, які висаджував кожен дачник. Спробуйте отримати урожай більш незвичайної для дачі культури. Наприклад, висадіть на ділянці соняшник. До речі, його можна задіяти навіть в ландшафтному дизайні. Сьогодні модно робити нестандартні складні квітники. Соняшник буде ефектною прикрасою будь-якого садового арт-об'єкту. Звичайно, для цих цілей вам не потрібно буде купувати багато насіння, адже буде рости всього кілька рослин. А ось якщо ви маєте намір зібрати цілий урожай соняшнику для господарських цілей, то задумайтеся про оптову покупку посадкового матеріалу. Наприклад, насіння соняшника ціна на які цілком адекватна можна легко знайти в Україні.

Найкраще з цього питання звернутися до профільних постачальникам. На ринку діють компанії, які займаються поставками насіння олійних і злакових культур. До таких належить і «АСТРА-С», яка добре знайома вітчизняним аграріям. Що саме поставляє на ринок дана фірма? В її асортименті можна знайти не тільки насіння соняшнику, а й ріпаку, а також кукурудзи. Зверніть увагу, що ціна на всі пропозиції «АСТРА-С» адекватна, що робить покупки тут максимально вигідними для користувачів.

В Інтернеті можна знайти безліч порад з приводу вирощування соняшнику в поле в комерційних цілях. А що до його посадки на дачі? Насправді, українці не так уже й рідко сіють у себе цю культуру. В ході подібних експериментів було виведено кілька правил, що стосуються вирощування сонячної квітки в дачних умовах. Давайте прямо зараз розглянемо поради бувалих.

Насамперед треба правильно вибрати місце під посіви. Якщо ви збираєтеся вирощувати значну кількість соняшнику, то шукайте досить просторе місце, надійно захищене від вітру. Важливо, щоб зона добре висвітлювалася сонцем.

Чи є якісь вимоги до грунту? Так, бажано сіяти насіння в чорнозем з невеликим показником pH (приблизно 6,5-7,5). Уникайте глинистого грунту - тут соняшник не приживеться.

 

Перед засіванням треба обробити насіння в марганцівці і стимуляторі росту. Висаджують посадковий матеріал гніздовим способом, в кожну лунку поміщується 2-3 зернятка. Оптимальний час для цього – середина травня. Глибина загортання досягає 5-8 см - все обумовлено розміром насіння. Важливо, щоб відстань межу лунками було не менше 35 сантиметрів. Якщо цього не дотримуватися, то квітки будуть менше, а стебла сильно витягнуться.