Що приготувати на День Святого Валентина. ТОП-10 незвичайних страв для романтичної вечері, - РЕЦЕПТИ, ФОТО

Десять рецептів небанальних страв на День Святого Валентина.

День Святого Валентина - хороша можливість в черговий раз порадувати свою другу половинку. І одним зі способів цього є приготування небанальної романтичної вечері, яка здивує кохану людину.

Редакція сайту 057 розповідає про десять рецептів незвичайних страв для романтичної вечері на День Святого Валентина.

Десерт "Квітка в горщику"

Які інгредієнти необхідні:

  • шоколад чорний - 100 грам;
  • сир вершковий - 180 грам;
  • печиво шоколадне - 4 штуки;
  • банан - 0,5 штуки;
  • полуниця - 4-6 штук;
  • цукрова пудра - 1 столова ложка;
  • сметана - 2 столові ложки;
  • квіти або зелень - для прикраси.

Як приготувати страву:

  • тримаємо паперові стаканчики об'ємом 200 мілілітрів перед наповненням у холодильнику;
  • робимо "стаканчик" з темного шоколаду: розтоплюємо шоколад на водяній бані або імпульсами в мікрохвильовій печі по 15-20 секунд, після кожного нагрівання добре перемішуємо;
  • покриваємо щільним та рівномірним шаром шоколаду паперовий стаканчик зсередини;
  • ставимо стаканчик в морозилку до застигання шоколаду;
  • повторюємо процедуру нанесення шоколаду ще раз або два, щоб стаканчик вийшов міцним і не поламався при витягуванні;
  • залишаємо стаканчик в холодильнику на кілька годин;
  • витягаємо акуратно шоколадний "стаканчик" з паперового;
  • збиваємо міксером вершковий сир, крем від печива, цукрову пудру та сметану до повітряного стану;
  • подрібнюємо печиво на крихту;
  • нарізаємо шматочками банан і полуницю;
  • збираємо десерт: викладаємо крем, прошаровуючи його фруктами;
  • рясно посипаємо зверху подрібненим печивом, імітуючи землю;
  • прикрашаємо живими квітами чи гілочкою м'яти або базиліка;
  • подаємо десерт "Квітка в горщику" до романтичної вечері.
Млинці з фореллю, вершковим сиром та авокадо

Які інгредієнти необхідні:

  • яйце - 1 штука;
  • борошно - 66 грам;
  • олія - 15 грам;
  • молоко - 300 грам;
  • сіль - 1 щіпка;
  • цукор - 1 чайна ложка;
  • кріп - 10 грам;
  • сир плавлений вершковий - 100 грам;
  • форель - 120 грам;
  • цедра лайма - 1 чайна ложка;
  • авокадо - 50 грам.

Як приготувати страву:

  • розбиваємо у глибоку миску 1 яйце, солимо і додаємо олію та цукор;
  • вливаємо 100 грам молока та збиваємо міксером;
  • додаємо борошно і збиваємо міксером;
  • вливаємо ще 200 грам молока та знову збиваємо;
  • змащуємо сковороду олією і вливаємо трохи рідкого тіста;
  • смажимо млинець з одного боку 40 секунд;
  • перевертаємо млинець та смажимо ще 15 секунд;
  • смажимо всі млинці у такий спосіб;
  • нарізаємо дрібно кріп;
  • розминаємо вилкою плавлений сир і додаємо нарізаний кріп;
  • нарізаємо форель тонкими слайсами;
  • натираємо на дрібній терці цедру лайма і посипаємо рибу;
  • нарізаємо соломкою авокадо, а потім очищаємо його від шкірки;
  • розмазуємо сир на млинці;
  • викладаємо форель та авокадо;
  • завертаємо млинець за типом ролів;
  • нарізаємо порційними шматочками "фаршировані" млинці;
  • подаємо млинці з фореллю, вершковим сиром та авокадо до романтичної вечері.
Свинина по-азіатськи з мандаринами

Які інгредієнти необхідні:

  • свинина - 500 грам;
  • олія кунжутна - 2-3 столові ложки;
  • перець болгарський - 1 штука;
  • мандарин - 2 штуки;
  • імбир - 10 грам;
  • соус чилі - 200 грам;
  • кориця - 1 чайна ложка;
  • імбир мелений - 1 чайна ложка;
  • часник - 2 зубчики;
  • вода - 50 грам;
  • кунжут - за смаком;
  • сіль - за смаком.

Як приготувати страву:

  • нарізаємо перець на тонкі смужки;
  • очищаємо імбир та часник, а потім їх нарізаємо кубиками;
  • очищаємо мандарини від шкірки та білих прожилок;
  • розігріваємо сковороду з кунжутною олією;
  • смажимо свинину невеликими порціями на сильному вогні;
  • прибираємо м'ясо, коли воно буде готове, зменшуємо вогонь і на цій олії обсмажуємо перець;
  • повертаємо м'ясо через 5 хвилин;
  • вливаємо соус чилі, додаємо спеції і воду;
  • обсмажуємо ще кілька хвилин, додаємо мандарини і посипаємо кунжутом;
  • подаємо свинину по-азіатськи з мандаринами до романтичної вечері.
Фаршировані мушлі з соусом маринара

Які інгредієнти необхідні:

  • цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • часник - 2 зубчики;
  • олія оливкова - 1 столова ложка;
  • помідори свіжі або консервовані без шкірки - 500 грам;
  • свіже листя майорану - 2 столові ложки;
  • свіже листя базиліка - 2 столові ложки;
  • червоне сухе вино - 1 стакан;
  • томатна паста - 1/4 стакана;
  • сіль - 1/2 чайної ложки;
  • чорний мелений перець - 1/2 чайної ложки.

Які інгредієнти необхідні для пасти та начинки:

  • паста мушлі великі - 20 штук;
  • цукіні - 300 грам;
  • морква середнього розміру - 2 штуки;
  • листя майорану - 1 столова ложка;
  • сир моцарелла - 200 грам;
  • нут консервований - 1 стакан;
  • чорний мелений перець - 1/2 чайної ложки;
  • сир пармезан подрібнений на дрібній терці - 1/2 стакана.

Як приготувати страву:

  • нарізаємо дрібно лук та часник;
  • нарізаємо кубиками помідори;
  • нарізаємо листя майорану та базиліка;
  • очищаємо моркву;
  • натираємо сири моцарела та пармезан на дрібній терці;
  • розігріваємо у невеликій каструлі олію, висипаємо цибулю та часник і смажимо на середньо-сильному вогні до золотистого кольору близько 5 хвилин;
  • додаємо в каструлю помідори, майоран, базилік, вино, томатну пасту, сіль та перець;
  • доводимо вміст каструлі до кипіння, зменшуємо вогонь і тушимо, періодично помішуючи, близько 25 хвилин;
  • переливаємо соус у мірний стакан - має бути 4,5 стакана соусу, якщо не вистачає, то додаємо води;
  • переливаємо соус у блендер і подрібнюємо до пюреподібного стану;
  • вмикаємо духовку для попереднього розігріву до 220 градусів;
  • відварюємо мушлі у підсоленій воді до готовності наполовину;
  • пересипаємо мушлі на друшляк та промиваємо під холодною водою;
  • нарізаємо тонкими смужками спеціальним ножем для чищення овочів моркву і цукіні;
  • змішуємо у великій мисці овочі, майоран, моцареллу, горошок та перець;
  • виливаємо підготовлений соус маринара в жароміцну форму розміром близько 20х30;
  • накриваємо форму фольгою і ставимо в духовку;
  • запікаємо пасту під соусом маринара 12-15 хвилин, щоб моцарела розтанула;
  • знімаємо фольгу, посипаємо пармезаном пасту і запікаємо ще 10-12 хвилин;
  • подаємо фаршировані мушлі з соусом маринара до романтичної вечері.
Печиво "Серця"

Які інгредієнти необхідні:

  • борошно - 200 грам;
  • крохмаль картопляний - 100 грам;
  • цукрова пудра - 80 грам;
  • масло вершкове - 150 грам;
  • вершки 30% - 60 мілілітрів;
  • джем - за смаком 100-150 грам;
  • лікер - за смаком 1 столова ложка;
  • дві формочки у вигляді серця - побільше і поменше.

Як приготувати страву:

  • змішуємо у великій мисці борошно, крохмаль і цукрову пудру;
  • додаємо холодне вершкове масло;
  • перетираємо вилкою олію з борошняною сумішшю;
  • вливаємо вершки та добре перемішуємо вилкою до однорідної крихти;
  • збираємо швидко руками крихту в грудку;
  • загортаємо у харчову плівку і кладемо тісто в холодильник на 3 години;
  • розгортаємо пісочне тісто між двома листами пергаменту в пласт завтовшки близько 4 міліметрів;
  • вирізаємо з тіста серця - цілі та з отвором усередині;
  • збираємо обрізання тіста в грудку, загортаємо в плівку і кладемо в морозильну камеру на 10 хвилин;
  • працюємо далі за тією ж схемою;
  • викладаємо печиво-серця на пергамент і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці близько 7 хвилин;
  • виймаємо печиво з духовки та даємо йому охолонути;
  • змішуємо джем із лікером;
  • наносимо трохи джему на печиво-основу і накриваємо зверху печивом із вирізаним серцем;
  • посипаємо печиво цукровою пудрою;
  • подаємо печиво "Серця" до романтичної вечері.
Рулети з курячого філе з вишнею

Які інгредієнти необхідні:

  • куряче філе - 600 грам;
  • вишня заморожена без кісточок - 100 грам;
  • масло вершкове - 50 грам;
  • часник - 2-3 зубчики;
  • цукор - 1 чайна ложка;
  • сіль - за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком.

Як приготувати страву:

  • розморожуємо попередньо вишню, кладемо її на сито і залишаємо над ємністю приблизно на 1 годину, щоб стік сік;
  • включаємо духовку для розігріву до 180 градусів;
  • робимо на кожному філе поздовжній розріз і розкриваємо його як книжку;
  • накриваємо почергово кожне філе харчовою плівкою та відбиваємо у пласти завтовшки 5-6 міліметрів;
  • посипаємо вишню цукром і щіпкою солі та перемішуємо;
  • посипаємо сіллю і перцем з двох сторін кожен пласт курячого м'яса;
  • розтоплюємо вершкове масло;
  • змащуємо філе вершковим маслом з одного боку;
  • очищаємо часник та пропускаємо його через прес;
  • посипаємо рівномірно пласт м'яса половиною часнику;
  • викладаємо рівномірно на куряче м'ясо половину ягід вишні;
  • згортаємо м'ясний пласт із начинкою в щільний рулет;
  • формуємо так само і другий рулет;
  • закріплюємо рулети зубочисткою чи кулінарною ниткою;
  • кладемо рулет на фольгу і змащуємо поверхню вершковим маслом;
  • загортаємо щільно кожен рулет у 2-3 шари фольги;
  • викладаємо рулети на лист і робимо дерев'яною шпажкою проколи у фользі для виходу пари;
  • запікаємо рулети в розігрітій духовці за температури 180 градусів 20-30 хвилин до готовності;
  • розкриваємо акуратно фольгу, нарізаємо курячі рулети середніми шматочками і викладаємо в посуд;
  • подаємо рулети з курячого філе з вишнею до романтичної вечері.
Салат із форелі з чорним рисом, перепелиними яйцями та огірком

Які інгредієнти необхідні:

  • рис чорний Нероне - 5 столових ложок;
  • форель малосольна - 70 грам;
  • огірок - 35 грам;
  • яйце перепелине - 4 штуки;
  • йогурт натуральний - 3 столові ложки;
  • олія гарбузового насіння нерафінована - 2 чайні ложки;
  • салат фризе - за смаком.

Як приготувати страву:

  • відварюємо рис та яйця;
  • нарізаємо кубиками огірок і форель;
  • викладаємо рис на дно форми, а далі кладемо трохи заправки;
  • викладаємо шматочки форелі, заправку, огірок, подрібнені яйця, заправку і рис;
  • змащуємо верхівку салату заправкою;
  • прикрашаємо червоною ікрою та салатом фризе;
  • подаємо салат із форелі з чорним рисом, перепелиними яйцями та огірком до романтичної вечері.
Сирний десерт з бісквітними вафлями

Які інгредієнти необхідні:

  • сир - 250 грам;
  • вершки 33-35% - 250 мілілітрів;
  • цукрова пудра - 100 грам;
  • шоколад білий - 100 грам;
  • яйця - 2 штуки;
  • цукор - 40 грам;
  • ванільний цукор - 5 грам;
  • борошно - 40 грам;
  • олія - для змащування форми;
  • шоколад - за смаком;
  • малина - за смаком;
  • м'ята свіжа - за смаком.

Як приготувати страву:

  • збиваємо охолоджені вершки з цукровою пудрою до м'яких піків - маса повинна збільшитися в обсязі;
  • перетираємо сир для більш ніжної структури;
  • додаємо сир до вершків і злегка збиваємо міксером, щоб їх поєднати;
  • розтоплюємо білий шоколад в мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 10-15 секунд, щоразу перемішуючи;
  • вливаємо охолоджений шоколад в підготовлену масу і перемішуємо лопаткою;
  • накриваємо харчовою плівкою та відправляємо в морозильну камеру до повного застигання;
  • збиваємо для бісквітних вафель яйця з цукром та ванільним цукром в міцну піну;
  • додаємо у кілька прийомів борошно, акуратно перемішуючи лопаткою;
  • наповнюємо силіконові форми для вафель;
  • випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності;
  • прикрашаємо сирний десерт з вафлями розтопленим шоколадом, малиною та листочками м'яти;
  • подаємо сирний десерт з бісквітними вафлями до романтичної вечері.
Запечені перепели, фаршировані кускусом із чорносливом

Які інгредієнти необхідні:

  • перепела - 6 штук;
  • кускус - 70 грам;
  • вода окріп - 200 мілілітрів;
  • чорнослив без кісточок - 60 грам;
  • масло вершкове - 35 грам;
  • мед рідкий - 1 столова ложка;
  • сіль - за смаком;
  • перець чорний свіжомелений - за смаком.

Які інгредієнти необхідні для гарніру:

  • груша - 1 штука;
  • цукор - 1 столова ложка;
  • коньяк або віскі - 50 мілілітрів;
  • олія - 50 мілілітрів;
  • масло вершкове - 25 грам.

Як приготувати страву:

  • вимиваємо перепелів, натираємо їх зовні і всередині сіллю та чорним перцем, а потім залишаємо маринуватися;
  • заливаємо кускус окропом, накриваємо кришкою і даємо запаритися протягом 5 хвилин;
  • розрізаємо чорнослив на 4 частини;
  • розрізаємо грушу на 4 частини, вирізаємо плодоніжку та серцевину, а потім кожну четвертинку груші розрізаємо на 4 часточки;
  • додаємо до кускусу сіль, чорнослив і 35 грам вершкового масла та перемішуємо;
  • фаршируємо перепелів кускусом із чорносливом і викладаємо у форму для запікання та поливаємо зверху медом;
  • відправляємо перепелів у розігріту духовку та запікаємо при температурі 200 градусів 22 хвилини;
  • наливаємо олію і додаємо 25 грам вершкового масла на добре розігріту при середній температурі сковороду;
  • викладаємо часточки груші на сковороду, коли розтане масло, додаємо цукор і обсмажуємо грушу, доки не розтане цукор;
  • збільшуємо вогонь до максимального, додаємо коньяк або віскі та підпалюємо;
  • забираємо сковороду з вогню;
  • поливаємо соком, який утворився в процесі запікання, перепелів із кускусом та чорносливом;
  • подаємо запечених перепелів, фаршированих кускусом із чорносливом, до романтичної вечері.
Салат "Брут"

Які інгредієнти необхідні:

  • грудка куряча - 150 грам;
  • помідори - 150 грам;
  • перець солодкий - 100 грам;
  • салат листовий - 1 пучок;
  • сир твердий - 50 грам;
  • яйця - 3 штуки;
  • борошно - 30-50 грам;
  • часник - 2-3 зубчики;
  • оливкова олія - 40 мілілітрів;
  • сік лимона - за смаком;
  • сіль - за смаком;
  • насіння кунжуту - за смаком;
  • олія - для смаження.

Як приготувати страву:

  • натираємо сир на великій терці, змішуємо з одним яйцем і додаємо необхідну кількість борошна так, щоб вийшло не дуже туге тісто;
  • змочуємо руки в холодній воді, щоб тісто не прилипало до рук і катаємо з нього невеликі кульки;
  • обвалюємо кожну кульку в насінні кунжуту і смажимо в олії як у фритюрі до золотистого кольору;
  • викладаємо готові кульки на застелену паперовим рушником серветку, щоб дати стекти зайвому жиру;
  • вимиваємо ретельно листя салату, рвемо руками на порційну тарілку і формуємо гірку;
  • відварюємо курячі грудки;
  • нарізаємо курячі грудки тонкими пластинками і викладаємо зверху на листя салату;
  • ріжемо помідори часточками і викладаємо по краю тарілки;
  • варимо два яйця, очищаємо, ріжемо часточками і кладемо між помідорами;
  • очищаємо солодкий перець від насіння, нарізаємо тонкою соломкою і кладемо між шматочками курки;
  • викладаємо охолоджені сирні кульки зверху на салат;
  • змішуємо для заправки сік лимона, олію і пропущений через прес часник, а потім збиваємо все віночком до стану емульсії;
  • поливаємо заправкою салат;
  • подаємо салат "Брут" до романтичної вечері.

Нагадаємо, що редакція сайту 057 розповідала про десять подарунків на День Святого Валентина, які можна купити за 500 гривень. Детальніше про це читайте тут.