Виставка «Невідомі» – логічне продовження проекту видавництва «ArtHuss» зі стратегічної розбудови українського мистецького контексту. Цьогоріч започатковані серії мистецтвознавчого нон-фікшн «UkrainianArtBook» та «Українська мистецька книга» представляють найкращі взірці світових бестселерів та українських досліджень про глобальний та локальний контекст.
Виставка «Невідомі» будується за мотивами світового бестселеру Сари Торнтон «33 митця у трьох актах», який був опублікований видавництвом «ArtHuss» і здобув широкий резонанс серед читачів і фахівців. Харківська виставка, яку ArtHuss організовує разом з ЦСМ ЄрміловЦентр, розвиває і модифікує концепцію, вперше представлену під час київського проекту, показаного в Інституті проблем сучасного мистецтва (18-27 травня).
У рамках виставки буде використано методологію канадської дослідниці Сари Торнтон для вивчення українського локального контексту. Харківський проект фокусується на категоріях «Спорідненість» та «Ремесло». З одного боку будуть показані зв’язки всередині харківської мистецької спільноти. З іншого ж – на виставці будуть представлені невідомі проекти українських митців, створені у суміжних із мистецтвом сферах. Коли повсякденне ремесло, стає мистецтвом.
Робота з категоріями «Спорідненість» та «Ремесло» дозволить показати харківську і ширше, українську, мистецьку сцену під новим кутом зору.
Підтверджені учасники виставки – українські митці: Зоя Орлова, Сергій Захаров, Гамлет Зіньківський, Тетяна Малиновська, Артем Волокітін, Дар’я Кольцова, Роман Михайлов, Олександр Навроцький, Костянтин Лизогуб, Влад Краснощок (група «Шило»). Повний список учасників проекту буде оголошено за кілька днів.
Під час відкриття виставки буде проведено ключову подію – двогодинний перформанс-діалог між митцями-учасниками виставки та широкою публікою у форматі «спід-дейтінг». Модератором діалогу виступить Алевтина Кахідзе, котра підготує особливий перелік питань, які глядачі зможуть поставити митцям.
Такий діалог надасть нового значення роботам, представленим у виставковому просторі, і дозволить дізнатися більше про живе сучасне українське мистецтво.

У зв*язку з тим, що кількість місць обмежена, вхід на івент відбувається за обов*язковою попередньою реєстрацією - http://goo.gl/forms/xVq22uEdnyvhCW5B3